marime text:

Anii de inchisoare negociati in instanta! Sute de inculpati au spus "vinovat" si au primit pedepse mai mici

Justitia "negociata" incepe sa castige tot mai multi adepti printre romanii care au fost acuzati ca au incalcat legea. La Bucuresti, sute de inculpati au renuntat sa-i mai contrazica pe acuzatori si si-au asumat vinovatia. In schimb, judecatorii care i-au condamnat le-au aratat clementa si le-au dictat pedepse mai mici.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Visul american al justitiei negociate, in care suspectii isi recunosc vinovatia pentru o pedeapsa mai blanda a devenit realitate si la noi. In mai putin de o luna de la intrarea in vigoare a noilor prevederi ale legii penale, sute de inculpati, liberi sau arestati, au spus in boxa acuzatilor ca sunt vinovati.

SINCRON: NICOLETA CRISTUS, PRESEDINTELE JUDECATORIEI SECTORULUI 1
Nicoleta Cristus, presedintele Judecatoriei Sectorului 1: "Mai mult de jumatate din dosarele solutionate de la intrarea in vigoare a legii au la baza acordul de vinovatie. Suspectii vin si recunosc fapta si nu mai solicita administrarea probelor, asa incat procesul se termina foarte repede".

Potrivit legii, suspectii care-si recunosc vinovatia chiar la debutul procesului pleaca din start de la niste limite ale pedepsei mai mici cu o treime, iar daca mai are si circumstante favorabile, pedeapsa data de judecator poate fi si mai mica.

Pentru inceput, in Capitala aceasta prevedere li se aplica si celor care s-au declarat vinovati in procese incepute cu mult inainte de modificarea legii.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu