marime text:

A facut 8 ani de inchisoare, iar acum a fost eliberat! CEDO a stabilit ca n-a avut parte de un proces corect

Si-a gasit dreptatea la CEDO si a pasit luni seara liber pe poarta Penitenciarului Rahova. Este vorba despre tanarul care a stat mai bine de 8 ani intr-o celula, condamnat pentru trafic de droguri, desi a sustinut tot timpul ca a fost victima unei inscenari.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.A dat statul in judecata, iar Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis ca n-a avut parte de un proces echitabil, in instantele de la noi. Romania este obligata acum sa-i achite 10.000 de euro daune si sa-i rejudece dosarul.

Razvan Bulfinski astepta acest moment cu nerabdare inca din iunie anul trecut, de cand a aflat de decizia CEDO. Cu lacrimi in ochi, isi aduce aminte ce a trait in spatele gratiilor, dar face si planuri de viitor.

El nu uita ca tatal lui a murit, cat el era inchis

Razvan a fost condamnat in urma unui flagrant, inscenat la o terasa. Era student in anul III la Marketing pe atunci si, impreuna cu alti doi colegi, s-au intalnit cu niste indivizi, care erau de fapt agenti Antidrog sub acoperire. Razvan sustine ca voiau sa cumpere haine si niste ceasuri, dar agentii ar fi plasat la locul intalnirii o punga plina cu 2.000 de pastile de ecstasy.

Desi studentii au sustinut si la ancheta, si la proces, ca sunt victimele unei inscenari, nu i-a luat nimeni in seama si au fost condamnati ca traficanti.

Tanarul a apelat la CEDO, care a decis ca instantele din Romania au gresit. Acum dosarul lui Razvan va fi retrimis la Tribunalul Bucuresti, pentru reluarea judecatii, administrarea probelor si audierea martorilor. Daca se va stabili ca magistratii si procurorii care s-au ocupat de acest caz au gresit, va fi prea tarziu pentru ca vinovatii sa si plateasca. Faptele s-au prescris.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Galerie foto
Scrie un comentariu