marime text:

Zeci de tinere de etnie roma, obligate sa se prostitueze in Paris! Proxenetii au fost retinuti

Politia judiciara din Paris a prezentat instantei 13 persoane din Romania banuite ca apartin unei ample retele de prostitutie, raspandita in partea de nord a Capitalei, care exploatau sexual tinere romance de etnie roma.
Zeci de tinere de etnie roma, obligate sa se prostitueze in Paris! Proxenetii au fost retinuti
"Cei 13 suspecti au recunoscut ca au gazduit zeci de tinere, originare din sud-estul Romaniei inainte de a le convinge sa-si vanda farmecele de-a lungul bulevardului Marechaux din Paris", a indicat o sursa apropiata anchetei, citata de Le Parisien.
 
Presupusii proxeneti urmeaza sa fie prezentanti instantei din Créteil si ar trebui sa fie pusi sub acuzare pentru proxenetism, complicitate si trafic de fiinte umane.
 
Politistii de la Brigada de combatere a proxenetismului (BRP) de la politia judiciara din Paris au intervenit in cea mai mare discretie, luni dimineata, in mai multe apartamente si case ingramadite din Seine-Saint-Denis si Val-de-Marne.
 
Douazeci de persoane banuite ca au organizat o ampla retea de prostitutie au fost retinute si plasate in arest preventiv, printre care si femei tinere, care isi comercializau farmecul.
 
"Aceasta operatiune a fost efectuata de o comisie rogatorie desemnata, din luna martie, de un judecator de instructie din Creteil, potrivit unei surse. O ancheta judiciara a fost deschisa pentru fapte de proxenetism in forma agravanta, trafic de fiinte umane si asociere pentru savarsirea de fapte ilegale. Persoanele arestate, toate de nationalitate romana, sunt suspectate ca au adus zeci de tinere de etnie roma pentru a le obliga sa se prostitueze, in special in Seine-Saint-Denis", a declarat, luni, pentru Le Parsien, o sursa apropiata anchetei.
 
"Din primele date ale anchetei rezulta ca au fost colectati zeci de mii de euro. Banii cash au fost expediati catre Romania inainte de a fi depusi in conturile principalilor responsabili de retea. Investigatiile vor continua in Romania. Suntem in fata unei grupari de tip mafiot", a mai precizat sursa citata.
 
In timpul perchezitiilor anchetatorii au pus mana pe diverse documente privind transferul de fonduri.
 
"Seful acestei ample retele este in curs de identificare. Ancheta a permis demonstrarea faptului ca zeci de tinere au cazut in mainile liderilor acestei organizatii. Dupa ce au fost obligate sa se prostitueze timp de mai multe luni in Franta, tinerele au fost duse si in alte tari europene pentru a face acelasi lucru", a mai spus sursa citata de Le Parisien.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu