marime text:

Un terorist refuza o pedeapsa de 30 de ani de inchisoare, din care ar executa doar CINCI!

Canadianul Omar Khadr, ultimul occidental detinut in penitenciarul militar de la Guantanamo, refuza sa pledeze vinovat in schimbul reducerii pedepsei, inainte de inceperea procesului, in august, pentru crima si terorism, informeaza AFP.
Un terorist refuza o pedeapsa de 30 de ani de inchisoare, din care ar executa doar CINCI!

Omar Khadr afirma ca procurorii i-au propus sa pledeze vinovat in schimbul unei condamnari la 30 de ani de detentie din care va trebui sa ispaseasca doar cinci ani.

"Nu voi accepta nicio oferta pentru ca acest lucru ar oferi o scuza administratiei americane pentru ca m-a torturat si abuzat cand eram copil", afirma el.

De altfel, canadianul a anuntat ca va boicota procesul. "Boicotez comisia militara, in primul rand din cauza nedreptatii si lipsei de echitate. Acest tribunal a fost constituit doar pentru a condamna detinuti", afirma suspectul.

Procesul intentat lui Omar Khadr urmeaza sa inceapa in august. El este acuzat ca a lansat o grenada care a provocat moartea unui militar american in cursul confruntarilor din Afganistan, in iulie 2002. La acea vreme, Khadr avea doar 15 ani.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu