marime text:

25 de tineri au murit in Marea Britanie dupa ce au consumat "miau-miau"

Ierburile halucinogene le dau mari batai de cap nu numai autoritatilor romanesti, ci si celor din Marea Britanie. Spiritele s-au incins in aceasta tara, dupa ce presa a anuntat ca 25 de tineri au murit din cauza consumului unei substante considerata pana mai ieri inofensiva. Acum a fost interzisa, dar pericolul nu a fost indepartat. Cei care produc asemenea substante au imaginatie bogata si reusesc sa scoata pe piata tot felul de inlocuitori care sunt legali.  
25 de tineri au murit in Marea Britanie dupa ce au consumat miau-miau

Apele s-au tulburat in Marea Britanie de cand autoritatile au descoperit ca substanta supranumita "miau-miau" a provocat victime in randul consumatorilor. Se vindea ca ingrasamant, dar nu era cautata de agricultori, ci de tinerii care voiau sa "viseze". Multi dintre ei au ajuns insa pe patul de spital. Vanzatorii, in schimb, se ascundeau in spatele avertismentelor de pe ambalaje: "Nerecomandat consumului uman".

Autoritatile britanice au aflat cat de usor se expun pericolului tinerii. Cei mai multi fac comanda pe internet, iar substantele ajung acasa in plic, prin posta. Ei le pot experimenta fara riscul de a se alege cu un dosar penal, explica dr. John Ramsay, toxicolog, iar multi dintre compusi acestor substante actioneaza ca niste droguri.

Cat despre principalii furnizori, acestia sunt, se pare, chinezii, afirma corespondentul Sky News, Holly Williams: "Cu un an in urma, cand m-am uitat pe aceste site-uri din China, multe vindeau un fel de canabis sintetic sau un sedativ chimic. Amandoua au fost interzise in Marea Britanie la sfarsitul anului trecut. Acum, aceleasi site-uri vand o multime de droguri noi".

Foarte grav este ca producatorii acestor substante periculoase se adapteaza usor situatiei. Odata ce autoritatile interzic consumul unor substante, ei inventeaza alte droguri asa-zis legale.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu