marime text:

Starea de alerta nucleara se mentine in Japonia. Un al doilea reactor a fost avariat!

Pe langa Fukushima, o alta centrala nucleara este si ea sub observatie, dupa ce s-a inregistrat o crestere periculoasa a radiatiilor. La Onagawa, s-a inregistrat o crestere de patru ori a nivelului radiatiilor.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Ingrijorate ca scenariul de sambata se va repeta, autoritatile au ordonat masuri menite sa reduca presiunea acumulata la reactoare.

Specialistii cred ca o explozie la reactorul 3, alimentat cu plutoniu si uraniu, ar fi mai grava decat la celelalte reactoare, care contin numai uraniu. Cu toate anunturile autoritatilor, romanii care locuiesc in Japoniei sunt panicati.

Prevazatoare, autoritatile au ordonat evacuare a inca 40.00 de persoane care locuiesc in apropiere. Speriati, oamenii se tem ca nu au cum sa paraseasca  zona.

Eforturile de evacuare a zonei sunt ingreunate de o problema majora: drumurile raman impracticabile.

Potrivit informatiilor preliminare, aproximativ 160 de persoane au fost contaminate radioactiv in urma exploziei de sambata. Toti locuitorii sunt verificati cu atentie, iar daca se constata ca au fost expusi unei cantitatati de radiatii peste limita admisa, sunt trimisi in centre specializate, pentru tratament. 

Ca situatia este dramatica a recunoscut-o, coplesit , si premierul. Valoarea pagubelor este de peste 34 de miliarde de dolari.

In acest timp, echipele de salvare lucreaza la foc continuu. Un batran poate spune ca a avut noroc. A fost reperat in larg, la 15 kilomnetri de Fukushima. Plutea pe acoperisul casei sale.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu