marime text:

Stare de urgenta in Tunisia! Protestatarii vor sa-l dea jos pe presedinte

In Tunisia a fost decretata stare de urgenta, dupa ce revolta impotriva puterii, a culminat vineri cu proteste masive si ciocniri violente cu fortele de ordine.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.In fata unei contestari fara precedent, presedintele Ben Ali a anuntat ca demite guvernul si va convoca, in sase luni, alegeri legislative anticipate.

Insa manifestantii doresc inlaturarea imediata a presedintelui, care conduce tara cu o mana de fier, de 23 de ani.

A fost haos in capitala Tunisiei, la aproape o luna dupa izbucnirea unei revolte fara precedent, care s-a soldat deja cu zeci de victime. Scutierii au intervenit cand un grup masiv al demonstrantilor a incercat sa ajunga la un alt grup de protestatari, masati in fata sediului Ministerului de Interne.

Dupa ce scutierii i-au imprastiat pe manifestanti, blindatele armatei au luat imediat pozitie in fata Ministerului de Interne.

Tunisienii au iesit cu miile pe strazi inca de dimineata, scandand "Nu lui Ben Ali "si "Nu ne lasam pana la caderea regimului".

Abia al doilea presedinte al tarii de la castigarea independentei fata de Franta, Zine al Abidine ben Ali se afla la putere de 23 de ani si nu admite niciun fel de opozitie reala. Acum, insa, paharul parea sa se fi umplut pentru o populatie tot mai saraca si amenintata de somaj, care nu mai vrea sa auda de coruptia patronata de regimul ben Ali.

Joi, n-au fost doar gaze lacrimogene. Fortele de ordine au tras in plin in demonstranti. Au fost morti - peste 20 dupa unele surse - si raniti.

Joi noapte, ben Ali s-a adresat populatiei cu un discurs care s-a vrut linistitor. A promis reforme democratice, a spus ca fortele de ordine nu vor trage in demonstrati decat in cazuri de legitima aparare. Insa celor care nu-l mai vor le-a raspuns ca n-are de gand sa plece de buna voie inainte de 2014.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu