marime text:

Spaima nucleara cuprinde incet, dar sigur Planeta! Particulele radioactive pot ajunge si in Europa!

Pericolul unei explozii atomice, comparabila cu cea de la Cernobil, pare tot mai apropiat, dupa ce guvernul de la Tokio a recunoscut ca ultima deflagratie a avariat invelisul reactorului 2 al centralei Fukushima.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Autoritatea Franceza pentru Securitate Nucleara vorbeste deja despre o criza de gradul 6 din 7. Mai rau, exista deja radiatii in atmosfera Terrei, iar oficialii niponi au anuntat ca nivelul de contaminare prezinta un risc pentru populatie.

Particule radioactive au ajuns in Extremul Orient Rus si in nordul Pacificului, iar in functie de viteza si directia vantului, ele pot ajunge oriunde pe glob. Inclusiv in Europa.

Raul de care se temeau japonezii si noi toti, odata cu ei, s-a produs. Explozia de luni noapte, a treia in patru zile, a strapuns stratul care protejeaza reactorul 2 al centralei din Fukushima. Iar incendiul care a cuprins reactorul numarul 4 a provocat, la randul lui, eliberarea de particule radioactive.

In aceste conditii, locuitorii, bantuiti oricum de amintirea bombelor de la Hiroshima si Nagasaki, sunt extrem de speriati. Se gandesc ca autoritatile poate nu le spun cu adevarat cat de rau stau lucrurile. Pana acum, 150 de oameni sunt iradiati si monitorizati.

Partea de jos a vasului de izolare, care asigura racirea reactorului si controlul presiunii din interiorul camerei, a sarit in aer. Imediat dupa, nivelul radiatiilor in preajma centralei a fost de opt ori mai mare decat ar fi normal. Ca si cum nu era de ajuns, la cateva ore, autoritatile au anuntat ca si reactorul 4 are probleme. Acolo s-a declansat un incendiu, iar nivelul radiatiilor a crescut "considerabil", punand in pericol sanatatea oricarei persoane aflate pe o raza de 30 de kilometri.

Japonezi si straini deopotriva, toti ar vrea sa fuga din arhipelag. Si, cine poate exact asta incearca sa faca.

Intre timp, la Fukushima, autoritatile au ordonat evacuarea angajatilor, cu exceptia celor care controleaza procesul de racire a reactorului, considerati pe buna dreptate eroi. 

Aria a fost extinsa la 30 de kilometri, si tot atat masoara si zona de restrictie aeriana. Guvernul japonez nu mai lasa decat aparatele armatei si ambulantei sa survoleze regiunea, pentru ca particulele radioactive din aer se lipesc de fuselaj si sunt duse chiar mai departe decat ar fi purtate de vant.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Galerie foto
Scrie un comentariu