marime text:

Sotia romanca a atentatorului de la Stockholm: "Nu a existat niciun semnal de alarma!"

Sotia romanca a lui Taimour Abdulwahab, autorul suedez de origine irakiana al atentatului sinucigas de la 11 decembrie din Stockholm, a declarat intr-un interviu ca nu a observat nici un semn care sa prevada drama si a negat ca ea l-a radicalizat pe sotul sau.
Sotia romanca a atentatorului de la Stockholm:  Nu a existat niciun semnal de alarma!
Mona Thwany, casatorita de sase ani cu Taimour Abdulwahab, locuia cu el si cei trei copii ai lor la Luton, la periferia Londrei.
 
"Nu a existat niciun semnal de alarma", a explicat ea in primul sau interviu detaliat, publicat duminica de tabloidul britanic News of the World, care precizeaza ca femeia nu a fost remunerata pentru aceste declaratii.
 
"Taimour era o persoana normala, un musulman normal", a afirmat tanara, prezentata de ziar intr-o fotografie, cu fata acoperita de un val. Ea este constransa sa isi "ascunda fata cand iese" din locul secret in care traieste sub protectia politiei, dupa ce a primit amenintari cu moartea.
 
Mona spune ca sotul sau era "un tata bun, rabdator", care "adora sa se joace cu copiii", in varsta de patru ani, doi ani si respectiv sase luni, si care crestea canari.
 
Tanara, nascuta dintr-o mama romanca si un tata irakian, recunoaste acum ca Taimour Abdulwahab "devenise mai religios", pana la punctul in care s-a "indepartat de anturajul sau".
 
"Tot mai putini oameni veneau acasa", admite ea. "El a inceput sa petreaca mult timp pe Internet", isi aminteste femeia. "Eu eram foarte ocupata cu copiii si nu am remarcat nimic, numai retrospectiv am realizat ca ceva nu era in regula".
 
Taimour Abdulwahab fusese exclus de la o moschee locala pentru opiniile sale extremiste, ceea ce sotia sa nu stia.
"Este poate un lucru cultural, pentru ca, in calitate de sotie musulmana, nu trebuie sa imi bag nasul in treburile lui", spune ea.
 
"Lui Taimour nu ii placeau unele aspecte ale Angliei, bautura, criminalitatea, furtul. Nu ii placea partea decadenta a societatii de aici. Dar nimic nu indica faptul ca urma sa se arunce in aer", marturiseste ea.
 
In mesajul sau catre autoritatile suedeze - de asemenea trimis si pe mobilul sotiei sale, cu zece minute inainte de explozie - el ii cerea sa il ierte si sa le spuna "copiilor ca ii iubeste".
 
Mona Thwany neaga ca ea l-ar fi radicalizat pe sotul sau, asa cum a sugerat familia ei. "Lor nu le-a placut felul in care ma imbrac si in care ma rog. Nu sunt surprinsa ca au spus aceste lucruri rele. Dar sunt socata ca au spus ca eu sunt cea care l-a radicalizat pe Taimour", a declarat femeia.
 
"Oamenii spun ca este o radicalizare puternica la Luton. Asa pare din exterior, dar eu nu simt asta", a adaugat ea.
 
Doua explozii aproape simultane au provocat moartea unei persoane, autorul atentatului esuat, si ranirea altor doua, la 11 decembrie, intr-un cartier comercial din capitala suedeza.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu