marime text:

Sirienii se tem ca presedintele Al-Assad va rade de pe harta un oras intreg, ca sa opreasca protestele!

Teroare in Siria, dupa sase saptamani de conflicte intre putere si opozitie. Presedintele Al-Assad a trimis tancuri si detasamente de lunetisti in Derra, epicentrul protestelor. Toata lumea se teme acum ca va proceda ca tatal sau, care in anii '80, a ras de pe harta tarii orasul Hama.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Sprijiniti de blindate si tancuri, 3.000 de militari au patruns noaptea trecuta in Derra, cu ordinul de a reduce la tacere orice voce care se mai incumeta sa ceara caderea regimului Assad.

Soldatii trag in toate directiile, iar protestatarii s-au refugiat in moschei, de unde lanseaza apeluri disperate.
  
Potrivit agentiei France Presse, armata ar fi tras deliberat si in rezervoarele de apa ale orasului, pentru a aduce populatia in pragul disperarii.

Trupuri neinsufletite zac de ore-n sir pe strazii, iar localnicii nu le pot recupera, de teama sa nu fie si ei impuscati.
 
"In Orientul Mijlcoiu nu se poate face razboi fara Egipt si nici pace fara Siria". Butada ii apartine fostului secretar de stat american Henri Kissinger si sugereaza ca tot ceea ce se petrece in Siria are un impact urias asupra Orientului MIjlociu.

Aliat strategic al Iranului, Siria este in acelasi timp un sustinator activ al gruparilor integriste Hamas si Hezbollah. In plus a fost  mereu statul cel mai ostil unei paci cu Israelul. Tot atitea  motive pentru care Siria reprezinta un jucator cheie in regiune.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu