marime text:

S-a confirmat: Talibanii sunt cei care au pus la cale atentatul esuat din Times Square!

Intr-adevar, a fost mana talibanilor in atentatul dejucat din Times Square. Asta au spus autoritatile americane, precizand ca au dovezi certe privind implicarea islamistilor. Un american de origine pakistaneza a fost arestat si inculpat pentru tentativa de atentat. El coopereaza cu anchetatorii si a recunoscut ca a fost instruit de rebelii de la frontiera Pakistanului cu Afganistanul.    
S-a confirmat: Talibanii sunt cei care au pus la cale atentatul esuat din Times Square!

Faisal Shahzad, de 30 de ani, stabilit in Connecticut, a incercat sa detoneze, in Times Square, o masina capcana in care se aflau butelii de gaz, canistre cu gazolina, ingrasamant si artificii, legate de fire electrice si doua ceasuri. Un vanzator ambulant a dat alarma dupa ce a vazut fum iesind din masina, iar genistii au dezamorsat bomba artizanala.

Eric Holder, procuror general SUA: "Avem acum dovezi care arata ca talibanii pakistanezi s-au aflat in spatele atacului. Stim ca l-au facilitat. Probabil ca au contribuit si la finantarea atacului, iar Shahzad a actionat la ordinele lor".

John Brennan, consilier antiterorist, Casa Alba: "Actiona in numele talibanilor din Pakistan, un grup aflat in stransa legatura cu Al Qaida".

Atentatul dejucat din Times Square le da apa la moara celor care vor "indesirea" retelei de camere de securitate din New York, creata dupa atacurile teroriste din 11 septembrie. Acum, in Times Square sunt cu putin peste 80 de camere de securitate.

Ray Kelly, comisar politie: "Ideal ar fi sa sporim numarul camerelor video in tot orasul. La Londra au cam 500.000, asa ca daca vrem sa-i ajungem din urma, mai avem un drum foarte, foarte lung de parcurs".

Dupa ce s-a conturat pista implicarii talibanilor pakistanezi, Washingtonul a sporit presiunile asupa guvernului din Pakistan, cerandu-i sa actioneze ferm impotriva rebelilor de la granita cu Afganistanul.

In acest context, responsabilii de securitate pakistanezi au anuntat arestarea, pe aeroportul din Karachi, a unui inginer care avea ascunse circuite electrice in pantofi, nu insa si explozivi. Suspectul, identificat ca Faiz Mohammad, se pregatea sa se urce intr-un avion cu destinatia Oman.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu