marime text:

Cum a sfarsit romanul omorat in Afganistan - decapitat sau impuscat in cap?

Un atac comis de integristii afgani a spulberat destinul unui roman cu o cariera impresionanta in organizatii prestigioase, precum ONU si OSCE. Romanul de 43 de ani era expert politic in cadrul misiunii Organizatiei Natiunilor Unite din Mazar-i-Sharif
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Nascut in Campulung Moldovenesc. in urma cu 43 de ani, Filaret Motco a crescut in comuna suceveana Izvoarele Sucevei, unde mai locuiesc mama sa, octogenara si doi frati dintre cei patru. Dupa 25 de ani de la absolvirea liceului din Bistrita, fostii profesori si-l amintesc drept unul dintre cei mai sclipitori elevi ai generatiei lui. Frecventa cercul de literatura si avea un talent iesit din comun pentru limbi straine. A participat de altfel la olimpiadele nationale de rusa.

Singurul coleg de liceu care traieste inca in Romania a fost zguduit de vestea mortii lui Filaret Motco.

Stralucitul destin al acestui roman a fost curmat cu o brutalitate infioratoare vineri, cand o manifestatie anti-americana a degenerat in cel mai sangeros atac impotriva unui obiectiv ONU din Afganistan. Dupa rugaciunea de vineri, demonstrantii s-au indreptat catre cartierul general al misiunii ONU.

Depasite de situatie, fortele de securitate au ripostat.

Zeci de indivizi s-au desprins din multime, au dezarmat garzile si au deschis focul cu armele capturate, inainte de a lua cu asalt cladirea. Dupa ce politia a restabilit calmul, au fost gasiti morti cinci soldati nepalezi, un functionar sudez de 33 de ani, un ofiter norvegian de 53 - o femeie si romanul, care detinea gradul cel mai inalt in cadrul misiunii.

Agentiile de presa au vehiculat informatia ca romanul si suedezul ar fi fost decapitati, insa guvernatorul provinciei a dezmintit acest detaliu sinistru.

Toata revarsarea de ura a avut ca pretext denuntarea unui gest provocator comis de un pastor american integrist. Pe 20 martie, acesta a ars in public un exemplar al Coranului intr-o biserica din Florida.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu