marime text:

Recordul unui motociclist: 65 de infractiuni in 40 kilometri distanta

Un motociclist din Franta a batut un record absolut la infractiuni. A incalcat de 65 de ori prevederile legale pe o distanta de 40 de kilometri si exista si dovezi pentru asta; motociclistul s-a filmat.
Recordul unui motociclist: 65 de infractiuni in 40 kilometri distanta
Dar barbatul a avut noroc pentru ca instanta l-a pedepsit doar pentru 11 infractiuni cu amenda de 780 de euro si retinerea motocicletei pentru o perioada de 5 luni.
 
In mod surprinzator, instanta din Montauban nu a decis suspendarea permisului de conducere, nici confiscarea vehiculului si nici nu a tinut cont de alte 54 de infractiuni raportate de politia din Tarn - et - Garonne.
 
Cu ajutorul unei camere video care fusese atasata si fixata de motorul sau, motociclistul a filmat, in 23 ianuarie, ruta si computerul kilometric de pe vehiculul sau pe o distanta de 40 de kilometri, pana cand camera a cazut si a fost recuperata de catre politie.
 
Vizionand filmul, politistii au descoperit nu mai putin de 65 de infractiuni, dintre care 23 depasirea vitezei regulamentare cu mai mult de 50 de kilometri pe ora. Cea mai mare viteza constatata a fost de 187 km/ora, in loc de 90.
 
In timpul sedintei de judecata din 3 iunie, procurorul a solicitat mai mult de 1.500 de euro amenda, suspendarea permisului de conducere timp de sase luni si imobilizarea motocicletei jumatate de an.
 
Avocatul apararii a pledat pentru nulitatea procedurii, sustinand ca aparatul foto nu era un radar omologat. El a acuzat si o incalcare a intimitatii, sustinand ca politistii nu ar fi avut dreptul sa vizioneze filmele dintr-o camera gasita.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu