marime text:

Profesoara britanica, condamnata la moarte in SUA! Sustine ca a avut un proces "viciat in mod catastrofal"

Linda Carty, o fosta profesoara de 51 de ani, de origine britanica, isi asteapta condamnarea la moarte, dupa ce Curtea Suprema de Justitie a refuzat sa-i revizuiasca dosarul in care este acuzata de rapire si crima. Linda Carty este una din cele zece femei condamnate la moarte in statul Texas
Profesoara britanica, condamnata la moarte in SUA! Sustine ca a avut un proces viciat in mod catastrofal
Linda Carty a fost condamnata la moarte in 2002, dupa ce a ucis o tanara de 25 de ani. Ea a fost, de asemenea, acuzata de rapirea copilului acelei femei, in 2001. Aparatorii ei sustin ca procesul in urma caruia s-a pronuntat sentinta a fost “viciat in mod catastrofal”.  
 
Cererea pentru o noua procedura de judecata a fost motivata prin aceea ca femeia a avut o aparare inadecvata in timpul procesului initial si Guvernul britanic a fost blocat in a-i acorda sprijin. Biroul pentru Straini s-a sesizat anterior cu privire la apararea ineficienta de care a avut parte Linda Carty in timpul procesului.
 
Fosta profesoara a fost pusa pe lista condamnatilor la moarte dupa ce, pe 16 mai 2001, impreuna cu trei barbati, a rapit-o pe Joana Rodriguez si pe fiul ei de numai patru zile. Copilul a fost gasit in viata, insa mama lui a fost gasita moarta dupa patru zile, cu o punga de plastic pe cap.
 
La momentul respectiv, profesoara britanica a spus ca a fost obligata sa participe la monstruoasele fapte de catre cei trei barbati. Acestia ar fi vrut sa se razbune pe ea pentru ca a dat mai multe informatii despre ei unei agentii antidrog din Statele Unite ale Americii pentru care lucra.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu