marime text:

Pretul unui asasinat - 400.000 de euro pentru capul premierului din Bulgaria!

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a confirmat informatiile privind dejucarea unui complot pentru asasinarea sa, informeaza site-ul Novinite.com.
Pretul unui asasinat - 400.000 de euro pentru capul premierului din Bulgaria!
"Suma de 400.000 de euro este prea mica pentru viata mea", a declarat Boiko Borisov.
 
Potrivit publicatiei 24 Ceasa, serviciile de informatii bulgare au dejucat un nou complot de asasinare a premierului. Cu aproximativ zece zile in urma, serviciile au interceptat convorbiri telefonice si intalniri ale unor personalitati-cheie, descoperind cel mai recent plan de asasinare a lui Borisov, in schimbul sumei de 400.000 de euro.
 
Premierul a subliniat ca persoanele care au astfel de planuri au si motive, precum interesele financiare afectate de masurile luate de Guvernul bulgar.
 
Ipoteza premierului fusese confirmata si de ministrul de Interne, Tvetan Tvetanov, care a dat asigurri ca au fost luate toate masurile pentru protejarea sefului Executivului.
 
"Din nefericire, in Serbia s-a inregistrat un precedent, astfel ca trebuie sa fim foarte precauti. Este vorba de multe interese, de miliarde, pe care noi nu doar ca le-am stopat, dar ii si urmarim pe acei oameni", a spus Borisov.
 
Boiko Borisov se afla la Bucuresti, pentru summitul privind strategia UE pe tema Dunarii. Potrivit postului bulgar bTV, nu exista masuri vizibile de sporire a securitatii lui Borisov pe durata prezentei in Romania.
 
Potrivit unor informatii, in urma cu patru luni, servicii de informatii straine au surprins o intalnire intre mai multi cetateni bulgari cunoscuti public, la hotelul de cinci stele King George Palace, la Atena, dedicata unei discutii despre cum sa fie "eliminat" premierul si, odata cu el, fortele de lupta impotriva terorismului din Bulgaria. Potrivit acestor informatii, participantii la aceasta intalnire au sosit la bordul unor iahturi, insotiti de numeroase garzi de corp.
 
Aceasta este cel de al treilea complot de asasinare a lui Borisov. In urma cu o saptamana, premierul bulgar a vorbit, intr-un inteviu televizat, despre unul dintre aceste comploturi, descoperit prin interceptarea unei convorbiri telefonice intre Milano si Amsterdam. Borisov a refuzat sa precizeze in ce perioada a carierei sale politice a avut loc acest complot. Insa, potrivit serviciilor de informatii este vorba despre o conversatie de 40 de minute, care a avut loc in urma cu cinci ani, cand Borisov era directorul unei agentii in cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
 
Cei care au purtat aceasta conversatie erau fostii lideri mafioti Konstantin Dimitrov, cunoscut ca "Samokoveta", si Ivan Todorov, cunoscut ca "Doctorul", in prezent decedati. Ei au fost interceptati de servicii de infomatii straine afirmand ca "il doboram pe acest pompier si apoi il omoram". Inregistrarea a fost trimisa Unitatii Bulgare pentru Combaterea Crimei Organizate (GDBOP).
 
Aproximativ in aceeasi perioada, autoritatile sarbe au avertizat in legatura cu un complot impotriva lui Borisov, in legatura cu arestarea unui traficant de droguri sarb, Sreten Josici, care, intre timp, a fost condamnat, la Belgrad, la 15 ani de inchisoare. Presa bulgara a publicat vara aceasta o serie de materiale, potrivit carora gruparea "Asasinii" a primit ordinul de a-l ucide pe premier, unii afirmand ca planul a fost conceput, din nou, de Josici, care ar fi dat acest ordin prin intermediul unui apropiat al sau bulgar, presupusul lider al gruparii "Asasinii", Petar Stoianov, cunoscut si ca "Seful de trib".

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu