marime text:

Politistul grec care a impuscat mortal un elev, condamnat la inchisoare pe viata!

Politistul grec gasit vinovat de uciderea unui elev de liceu, in decembrie 2008, la Atena, a fost condamnat la inchisoare pe viata, potrivit verdictului unei instante din Amfissa (centru), informeaza AFP.
Politistul grec care a impuscat mortal un elev, condamnat la inchisoare pe viata!

Politistul grec, Epaminondas Korkoneas, in varsta de 38 de ani, era acuzat de uciderea unui elev de liceu in decembrie 2008 la Atena, incident care a declansat violente urbane. El a fost gasit vinovat de "omor cu intentie".

Decizia de condamnare la inchisoare pe viata a fost luata de majoritatea membrilor Curtii formate din trei judecatori si patru jurati, dupa rechizitoriul procurorului.

Tribunalul a decis sa mentina impotriva politistului Epaminondas Korkoneas acuzatia de omor intentionat, fara a admite existenta unor circumstante atenuante.

Cel de-al doilea acuzat, Vassilios Saraliotis, in varsta de 32 de ani, a primit zece ani de inchisoare, el fiind gasit vinovat de "complicitate". Pedeapsa sa este cea mai mica prevazuta pentru infractiunea comisa.

Avocatii apararii au sustinut ca liceanul Alexis Grigoropoulos, in varsta de 15 ani, a fost victima unui "tragic accident", explicand ca politistul era in legitima aparare. Ei au afirmat ca vor face apel, in timp ce avocatul lui Saraliotis a cerut punerea sa in libertate, declansand protestele bunicii victimei, precum si murmure in sala supraaglomerata.

Familia victimei, Alexis Grigoropoulos, precum si cele ale acuzatilor, au primit cu calm verdictul, iar in jurul tribunalului au fost mobilizate forte de ordine pentru a se evita orice incident.

La 6 decembrie 2008, politistul Epaminondas Korkoneas a tras trei focuri cu arma de serviciu in directia unui grup de tineri, in cartierul Exarhia din Atena.

Procesul a fost delocalizat la Amfissa pentru a impiedica orice reluare a violentelor la Atena, teatrul unor saptamani de violente urbane dupa moartea adolescentului, in conditiile in care cazul a radicalizat o parte contestatoare a tinerilor greci.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu