marime text:

Politisti din Franta aruncati dupa gratii pentru ca au violat o prostituata din Romania

Trei politisti si doi agenti de securitate de la compania nationala franceza de cai ferate (SNCF) au fost condamnati luni, la Mulhouse, in estul Frantei, la inchisoare pentru violarea unei prostituate romance, relateaza AFP.
Politisti din Franta aruncati dupa gratii pentru ca au violat o prostituata din Romania
De asemenea, tribunalul a acordat victimei, in varsta de aproximativ 40 de ani, despagubiri in valoare de 39.000 de euro.
 
Politistii si agentii de securitate, cu varste cuprinse intre 32 si 40 de ani, care au fost toti suspendati din functii, au fost acuzati de agresiune sexuala comisa de o persoana abuzand de autoritatea pe care i-o confera functia. Faptele au avut loc intre septembrie 2005 si iulie 2006, la Mulhouse.
 
Ancheta interna a politiei a aratat ca fiecare grup a actionat separat si fara violenta. Victima, in stare de "siderare", era terorizata de ideea de a fi expulzata in Romania, a declarat avocatul acesteia, Bertrand Philippe.
 
Cei doi agenti de securitate din cadrul SNCF si un politist din Mulhouse au recunoscut ca au avut relatii sexuale cu femeia, dar "fara constrangere". Iar avocatii lor au subliniat ca uniforma nu constituie, in sine, o constrangere morala.
 
Ceilalti doi politisti, membri ai unei Companii Republicane de Securitate (CRS, de mentinere a ordinii publice), au negat ca ar fi avut vreun raport sexual cu prostituata.
 
Victima a hotarat sa depuna plangere in 2007, dupa ce a cunoscut un profesor de franceza care a ajutat-o sa renunte la prostitutie si cu care s-a casatorit. Detinatoare a unei diplome de infirmiera, ea lucreaza, in prezent, intr-un azil pentru batrani, in Bourgogne, in regiunea central-estica a Frantei.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu