marime text:

Peste 80 de morti in Pakistan, dupa atentat sinucigas si mai multe raiduri ale armatei

Peste 80 de persoane au fost ucise sambata in Pakistan intr-un atentat sinucigas comis intr-un centru de distribuire a alimentelor apartinand Programului Alimentar Mondial (PAM) al ONU si o serie de raiduri desfasurate de elicoptere intr-o alta zona tribala a tarii, relateaza AFP.
Peste 80 de morti in Pakistan, dupa atentat sinucigas si mai multe raiduri ale armatei

"Cel putin 41 de persoane au fost ucise si peste 60 ranite intr-un atentat sinucigas" comis impotriva unui centru de distribuire a hranei din Khar, principalul oras din districtul tribal Bajaur, a declarat un oficial din cadrul adminsitratiei locale, Sohail Khan.

Oficialii au oferit versiuni contradictorii asupra desfasurarii atentatului. Astfel, unii dintre ei sustin ca autorul era o femeie, din corpul careia a fost gasit un picior, in timp ce altii afirma ca era vorba despre un barbat imbracat in burqa.

Administratia locala a impus restrictii de circulatie pana la noi ordine, in timp ce fortele de securitate patrulau pe strazi si investigau incidentul.

Bajaur este un district tribal din nord-vestul Pakistanului, unul dintre bastioanele rebelilor talibani si unul dintre principalele sanctuare ale aliatilor lor din Al-Qaida, precum si o baza a talibanilor afgani.

Aceste zone tribale adapostesc in principal combatanti ai Miscarii talibanilor pakistanezi (TTP), care a decretat in vara lui 2007 jihad Islamabadului pentru ca sustine "razboiul impotriva terorismului" al Washingtonului.

Pe de alta parte, cel putin 40 de insurgenti au fost ucisi in timpul unor raiduri desfasurate sambata de fortele de securitate pakistaneze cu sprijinul elicopterelor in districtul tribal Mohmand, de la granita cu Afganistanul.

Aceasta operatiune a fost decisa ca masura de represalii la un atac al insurgentilor comis vineri impotriva a sapte posturi de control in care au murit 11 membri ai fortelor paramilitare pakistaneze si cel putin 24 de insurgenti.

"De ieri, fortele de securitate pakistaneze, cu sprijinul elicopterelor de lupta au desfasurat operatiuni impotriva ascunzatorilor insurgentilor si au ucis 40 de persoane", a declarat Amjad Ali Khan, un oficial de rang inalt din Mohmand.

Oficiali din cadrul fortelor de securitate si armatei au confirmat aceasta cifra, precizand ca raidurile au fost desfasurate in satele Baizai si Lakro.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu