marime text:

Ostatic columbian eliberat dupa 12 ani! A fost capturat de rebelii din FARC cand avea 19 ani

Un soldat columbian, tinut ostatic mai bine de 12 ani, a fost eliberat de rebelii din FARC (Fortele Armate Revolutionare din Columbia) marti seara. Sergentul Pablo Emilio Moncayo, de 31 de ani, a fost capturat de fortele de guerila pe data de 21 decembrie 1997, pe cand avea doar 19 ani.
Ostatic columbian eliberat dupa 12 ani! A fost capturat de rebelii din FARC cand avea 19 ani
Tatal soldatului, Gustavo Moncayo, profesor de liceu, a facut tot ce i-a stat in putere sa-l vada liber pe fiul sau. In cursul anului 2007, el chiar a mers pe jos, cu un lant in jurul gatului, aproximativ 1.000 de kilometri, protestand in acest fel impotriva retinerii fiului sau.
 
Dupa multe discutii, FARC a anuntat in aprilie 2009 ca intentioneaza sa-l elibereze pe Pablo Emilio Moncayo. Minunea s-a intamplat la aproape un an dupa acest anunt.
 
Imediat dupa eliberare, soldatul a fost consultat de medici, iar un purtator de cuvant de la Crucea Rosie a anuntat ca starea generala a sanatatii lui este buna.
 
Intoarcerea soldatului vine dupa ce fortele de guerila au eliberat, in cursul zilei de sambata, un alt soldat, Josue Calvo, care a fost tinut captiv mai bine de un an.
 
Rebelii mai tin ostatici cel putin 20 de ofiteri de politie si soldati, inclusiv pe Libio Jose Martinez, un sergent de 33 de ani, care a fost capturat odata cu Moncayo. Tot atunci au mai fost retinuti cel putin 20 de soldati, dar majoritatea au fost eliberati in cursul anului 2001.
 
FARC este o organizatie militara care s-a proclamat ca fiind revolutionar-agrara si anti-imperialista. Pretinde ca reprezinta interesele populatiei rurale sarace din Columbia, in lupta impotriva claselor favorizate si bogate. Se opune influentei americane in Columbia, neo-imperialismului, monopolizarii resurselor naturale de catre corporatiile multinationale. Se finanteaza cerand recompense pentru eliberarea ostaticilor si din taxarea tranzactiilor cu droguri.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu