marime text:

Orase intregi din Japonia, transformate in cimitire de cutremur!

In timp ce ochii lumii sunt atintiti spre centrala nucleara Fukushima, mii si mii de japonezi se roaga pentru cei dragi. Multi nu mai stiu nimic de ei de cand valul ucigas, inalt de zece metri, a maturat totul in cale.
Orase intregi din Japonia, transformate in cimitire de cutremur!
Pentru echipele de salvatori, peisajul este unul dezolant: localitati intregi practic s-au transformat in cimitire. Sansele de a mai gasi pe cineva in viata acum sunt extrem de reduse.
 
Pe masura ce trec orele, militarii gasesc tot mai multe cadavre si tot mai putini supravietuitori.
 
Intr-un oras din prefectura Miaghi, peretele de apa, inalt de zece metri si lung de kilometri, a nimicit totul in cale. Cat vezi cu ochii sunt numai resturi. Localnicii care au scapat merg parca prin Valea Mortilor.
 
Militarii scotocesc sub toate masinile rasturnate si in fiecare morman de resturi. Peste tot sunt cadavre de oameni si animale intrate in putrefactie. La mica distanta de ele, zeci de spitale de campanie cu sute, poate mii de raniti.
 
Bursa de la Tokyo a deschis si marti dimineata in scadere. Indicele Nikkei a cazut cu 6,45% la jumatatea sedintei, atunci cand autoritatile au anuntat o explozie la reactorul 2 si un incendiu la reactorul 4 de la centrala de la Fukushima.
 
Situatia este pur si simplu dramatica pentru muritorii de rand. Aproximativ doua milioane de case din nord-estul Japoniei nu au nici acum apa sau electricitate. In restul tarii au intrat in vigoare primele restrictii la consumul casnic si industrial.
 
"Curentul se intrerupe intre 3 si 8 ore pe zi, partea de est este catastrofala. Oamenii sunt disperati. Din cauza ca drumurile sunt blocate, nu se poate ajunge la ei cu ajutoare. Lumea isi face provizii de mancare uscata, e prima oara cand ii vad ca isi cumpara paine", a declarat romanca Elena Lulea, aflata in Japonia.
 
"Nici nu ma gandesc sa mai stau aici, mi-am luat deja bilet, maine plec la Londra si acolo vad ce fac. Ori vin in Romania. Mi s-a spus ca aici nu mai e de stat", spune si Daniela Pantazi.
 
Potrivit ultimelor estimari, pagubele provocate de cutremur si de tsunami vor depasi 180 de miliarde de dolari.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu