marime text:

Operatiune militara NATO in Libia? 20 de morti si 100 de raniti, dupa luptele din Misrata

Ghaddafi contraataca. Orasele controlate de rebeli sunt tinta unor raiduri puternice, carora opozantii regimului, lipsiti de munitii si provizii, le rezista tot mai greu. Intre timp, NATO analizeaza o posibila operatiune militara, pentru a pune capat varsarii de sange. 
Operatiune militara NATO in Libia? 20 de morti si 100 de raniti, dupa luptele din Misrata

Un motiv tocmai bun pentru liderul de la Tripoli sa se declare victima "unei conspiratii mondiale".

S-au dat lupte incrancenate in orasul Misrata, castigat cu greu de opozantii regimului Ghaddafi. Fortele loiale colonelului au intrat cu tancurile, dar rebelii le-au tinut piept si i-au gonit dupa 5 ore. Cel putin 20 de oameni au murit si peste 100 au fost raniti.

Intre timp, in Piata Verde din Tripoli, sustinatorii lui Ghaddafi sarbatoreau victoria asupra rebelilor.

Entuziasmul rebelilor paleste insa, mai ales ca munitiile si proviziile lor sunt vizibil diminuate. Fortele lui Muammar Ghaddafi au efectuat raiduri aeriene in Ras Lanouf, iar un corespondent BBC s-a trezit in bataia focurilor.

Intre timp, seful diplomatiei de la Tripoli acuza Parisul, Londra si Washingtonul de o conspiratie menita sa divizeze Libia.

Liderul de la Casa Alba a declarat ca NATO ia in considerare "optiuni militare" drept raspuns la violentele din Libia. Nu este exclusa nici inarmarea rebelilor, desi aceasta optiune este "prematura" pentru moment.

Pe de alta parte, secretarul general al NATO a subliniat ca responsabilii militari ai Aliantei Nord-Atlantice nu vor interveni fara mandat de la ONU.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu