marime text:

O convorbire telefonica, indiciul care a dus la localizarea lui Bin Laden. IATA dialogul

Orice drum lung e facut din pasi mici, unul la fel de important ca altul. O dovedeste si laborioasa operatiune prin care americanii au ajuns sa-l anihileze pe inamicul public numarul 1: Osama Ben Laden.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Fiecare indiciu, cat de marunt, a contat enorm in reusita acestei misiuni. Pe de alta parte, postul Al Jazeera a difuzat noi imagini filmate duminica trecuta in casa in care trupele SEAL i-au venit de hac lui Osama.

Un faimos ziarist american a izbutit sa afle informatii interesante despre modul in care serviciile secrete americane au ajuns sa-l localizeze pe Osama Bin Laden. Declicul s-a produs in urma unei aparent banale convorbiri telefonice interceptate de CIA.

Anul trecut, curierul lui Osama a fost sunat de un prieten care l-a intrebat: "Unde ai fost? Ce se intampla? Unde esti acum?".

Raspunsul acestuia din urma a fost foarte vag, ceea ce i-a pus pe jar pe americani. "Sunt cu oamenii cu care am fost si inainte", a spus curierul, lucru care insemna ca s-a intors la resedinta lui Bin Laden. Dupa o scurta pauza, semn ca a inteles mesajul, amicul i-a urat: "Allah sa te ajute".

Imediat ce au aflat despre aceasta convorbire, Serviciile Secrete au stiut ca ea reprezinta un indiciu cheie in operatiunea de capturare a liderului Al Qaida.

Aceasta dezvaluire a fost facuta de Bob Woodward de la Washington Post, unul dintre cei doi legendari jurnalisti care au scos la lumina afacerea Watergate.

O alta informatie vehiculata sambata provine de la cea mai tanara dintre sotiile lui Bin Laden, yemenita ranita la picior in cursul operatiunii de duminica trecuta. Ea a  declarat ca Osama a trait in locuinta din Abbotabad in ultimii 5 ani.  Din casa respectiva postul de televiziune Al Jazeera a facut publice noi imagini, filmate la scurt timp dupa operatiunea trupelor SEAL 6.

Dincolo de implicatiile simbolice si strategice ale eliminarii lui Bin Laden,  moartea acestuia i-a dat idei de afaceri unui tanar student din New York. In numai  24 de ore, el a castigat 120.000 de dolari vanzand online nu mai putin de 10 mii de tricouri imprimate cu mesaje despre moartea teroristului.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu