marime text:

"Muammar Ghaddafi isi masacreaza propriul popor. Trebuie impiedicat!"

Este haos total in Libia. De sambata dimineata mercenarii lui Muammar Ghaddafi si rebelii duc lupte crancene la Benghazi, simbolul rezistentei fata de regimul de la Tripoli.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Mii de oamenii au parasit orasul, infricosati de ofensiva brigazilor loiale colonelului. Tocmai de aceea presedintele Frantei a tinut sa precizeze sambata seara ca NATO il va impiedica pe colonel sa-si masacreze propriul popor. "Gadhafi a vrut acest lucru. A venit, deci, timpul sa trecem, la actiune. Este urgent!", a declarat ulterior si premierul britanic.

Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei: "Incepand din acest moment, avioanele noastre au misiunea de a impiedica atacurile aeriene asupra orasului Benghazi. Din acest moment, avioanele noastre, in primul rand cele franceze, sunt gata sa intervina impotriva tancurilor care ataca civili neinarmati."

Decizia de la Paris, luata in unanimitate de reprezentantii Statelor Unite, Frantei, Marii Britanii, Canadei, NATO si ai tarilor aliate arabe, vine in plina ofensiva a trupelor loiale lui Ghaddafi.

In timp ce Muammar Ghaddafi trimitea mesaj dupa mesaj catre puternicii lumii, trupele sale, sprijinite de tancuri si aviatie, luau cu asalt fieful opozitiei, hotarate sa-l cucereasca, inainte ca avioanele NATO sa impuna zona de interdictie aeriana decisa la ONU. La fel stateau lucrurile si in alte zone controlate de rebeli.

Aparent, Libia nu are nicio sansa sa reziste unui asalt aerian al NATO. Americanii au deja in zona portavionul Enterprise, cu 80 de avioane de lupta la bord. Alte aparate vor decola de la baze NATO din Franta, sudul Italiei si Malta. Totusi, lucrurile nu sunt atat de simple.

Ramane de vazut daca macar in ultimul ceas, Muammar Ghaddafi, aflat la putere de 4 decenii, va intelege ca a venit momentul sa se retraga.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu