marime text:

Masina Printului Charles a fost atacata de studentii care protesteaza la Londra!

Razboi deschis la Londra intre studenti si guvern. Peste 20.000 de tineri s-au luptat cu fortele de ordine, nemultumiti de planul cabinetului Cameron de crestere a taxelor universitare la 9.000 de lire sterline pe an. Joi seara demonstrantii au atacat si masina Printului Charles.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Porivit CNN, au spart un geam si au aruncat cu vopsea. Casa Regala a anuntat ca Printul Charles si sotia sa, Camilla, sunt "nevatamati".

Cel putin 19 persoane au fost ranite, in timp ce in Parlament, coalitia conservator-liberala a reusit sa adopte, la mustata, legea contestata de studenti.

Inca de dimineata, autoritatile se pregateau de batalie in centrul Londrei. Zona gemea de politisti, iar strazile care duc la Palatul Westminster erau pline de garduri de protectie. Toate au cazut, rand pe rand, cand cei 20.000 de studenti, veniti din toata Anglia, au pornit la atac.

Ca sa impiedice multimea furioasa sa ia cu asalt Camera Comunelor, unde se dezbatea legea taxelor universitare, autoritatile au ordonat politiei calare sa-i imprastie pe demonstranti.

Descumpaniti pentru moment de sarja de cavalerie, studentii s-au repliat rapid si au pornit la contraatac cu bate, fumigene si vopsea. In invalmaseala creata, caii politiei au intrat in panica si au rupt dispozitivul, iar unul dintre ei si-a aruncat calaretul din sa, si l-a calcat in picioare.

Protestele nu s-au potolit nici dupa ce demonstrantii au aflat ca parlamentarii au votat legea, iar politia se asteapta ca violentele sa continue toata noaptea.

Pe de alta parte, cresterea taxelor universitare a produs un adevarat cutremur in parlament. Mai multi consilieri guvernamentali si-au dat demisia, ca sa poata vota impotriva legii. Mai rau, 21 de deputati liberal democrati, in frunte cu vicepresedintele partidului si sase parlamentari conservatori au votat cot la cot cu opozitia laburista.   

 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu