marime text:

Mai rau ca-n Evul Mediu - 45 de preoti voodoo au fost linsati in plina strada, in Haiti

Cel putin 45 de persoane au fost linsate in Haiti de la izbucnirea epidemiei de holera la jumatatea lunii octombrie, fiind acuzate ca practicau vrajitoria pentru raspandirea maladiei, anunta Ministerul haitian al Comunicatiilor si Culturii, citat de AFP.
Mai rau ca-n Evul Mediu - 45 de preoti voodoo au fost linsati in plina strada, in Haiti
"Am inregistrat 40 de morti in provincia Grand'Anse, unde sunt atacate persoane suspectate ca practica vrajitoria pentru a raspandi holera", a declarat Moise Fritz Evens, un oficial din cadrul institutiei.
 
In alte regiuni din Haiti, cinci persoane au fost ucise in circumstante similare.
 
"Victimele, majoritatea preoti voodoo, au fost atacate cu bate si pietre, fiind arse pe strazi", adauga Moise Fritz Evens.
 
Persoanele care practiva ritualuri voodoo "nu au nicio legatura cu elidemia de holera", a reamintit ministrul Comunicatiilor, Marie-Laurence Lassègue.
 
In total, 2.591 de persoane au murit in Haiti de la izbuncirea epidemiei de holera, iar 121.518 persoane au fost tratate.
Sursa epidemiei de holera din Haiti ar fi o tabara a Castilor Albastre nepaleze din cadrul Misiunii ONU, conform unui raport al Ministerului francez de Externe.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu