marime text:

Mafiotul care a inspirat filmul "Cartita", prins de FBI dupa 16 ani de cautari!

Lista celor mai cautati infractori de catre FBI e mai scurta cu un nume. Presupusul sef al crimei organziate din Boston a cazut in mana autoritatilor, dupa o vanatoare de 16 ani.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Cautat pentru implicare in cel putin 19 asasinate, barbatul - acum in varsta de 81 de ani - a fost arestat de agenti la Santa Monica, langa Los Angeles.

Pentru FBI, capturarea lui James Whitey Bulger devenise o mare bataie de cap. Institutia a fost acuzata fatis ca se preface a-l cauta si ca, in realitate, ii cam acopera urmele.

Whitey a lucrat odinioara pentru Biroul Federal de Investigatii ca informator si la un moment dat, a fost prevenit de o iminenta arestare chiar de catre cel care-l recrutase in anii '70. Agentul cu pricina a fost, de altfel, inculpat pentru asta in 2002.

Gangsterul a furnizat FBI-ului informatii pretioase despre banda rivala din Boston - New England Mob, intr-o vreme cand lupta impotriva crimei organizate era o prioritate.

Whitey  a reprezentat sursa de inspiratie pentru personajul lui Jack Nicholson din filmul "Cartita", pentru care Martin Scorsese a luat  primul sau Oscar, in 2007.

Gruparea pe care a condus-o Bulger  - Winter Hill - este acuzata de trafic de droguri, jocuri de noroc si alte activitati, la fel de gingase.

In fisa lui de la FBI, Bulger era descris drept "un personaj violent, care avea totodeauna asupra lui un cutit".

FBI a promis o recompensa de 2 milioane de dolari pentru informatii care sa permita arestarea lui Bulger. Deocamdata, nu e clar daca  acesti bani au intrat in contul cuiva.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu