marime text:

Jurnalista abuzata sexual in Egipt, de 200-300 de barbati: "Foarte mult timp m-au violat cu mainile"

Una dintre principalele corespondente in strainatate ale postului de televiziune CBS, Lara Logan, a povestit, intr-un interviu pentru cotidianul New York Times, despre agresiunea sexuala a carei victima a fost la Cairo, la 11 februarie, relateaza AFP.
Jurnalista abuzata sexual in Egipt, de 200-300 de barbati:  Foarte mult timp m-au violat cu mainile

"Pentru o perioada foarte lunga, ei m-au violat cu mainile", a declarat jurnalista, care estimeaza ca agresiunea a durat aproximativ 40 de minute si a fost comisa de un grup format din 200-300 de barbati.

Lara Logan, care a fost spitalizata dupa repatrierea sa in Statele Unite si si-a reluat activitatea luna aceasta, va povesti drama pe care a trait-o in urmatoarea editie a emisiunii "60 minutes", duminica.

Ea se afla in piata Tahrir, centrul miscarii de contestare care a condus la inlaturarea regimului lui Hosni Mubarak de la putere, pentru a pregati un subiect, cand ambianta din jurul sau s-a schimbat brusc, relateaza New York Times, in editia de joi.

"A fost un moment in care totul a inceput sa mearga rau", isi aminteste ea. Colegii egipteni care insoteau echipa de filmare au auzit barbati vorbind despre dorinta lor de a o dezbraca, potrivit cotidianului.

Ea a fost apoi separata brusc de colegii sai si de garda sa de corp, de un grup de barbati care i-au rupt hainele si au inceput sa o atinga si sa o bata, continua publicatia. "Pentru producatorul Max McClellan, a vedea garda Larei iesind din acest grup fara ea a fost cel mai rau moment", a declarat presedintele CBS, Jeff Fager.

Drama pe care Lara Logan a trait-o la Cairo a adus in atentie tacerea care acopera violentele sexuale suferite de femeile jurnalist in timp ce realizeaza reportaje. "Nu avem decat cuvantul nostru", subliniaza Lara Logan. "Ranile fizice se cicatrizeaza. Nu ne plimbam cu dovezile pe care le ai atunci cand ai pierdut un picior sau un brat in Afganistan", continua ea.

In opinia presedintelui CBS, Jeff Fager, exista "o lege a tacerii si este in interesul Larei si al nostru sa o incalcam".

Lara Logan, nascuta in Africa de Sud, a devenit unul dintre reporterii de razboi cei mai cunoscuti din Statele Unite dupa ce a relatat despre conflictele din Irak si Afganistan. Ea este seful corespondentilor regionali ai CBS News din 2006.

Washingtonul a cerut in februarie autoritatilor de la Cairo sa lanseze o ancheta privind aceasta agresiune.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu