marime text:

IMAGINI SOCANTE! Civili irakieni si ziaristi, omorati de soldatii americani!

O inregistrare secreta, din timpul razboiului din Irak, pune armata americana la zid. Pe imaginile ajunse, nu se stie cum, pe internet se vad pilotii unui elicopter Apache care tintesc si anihileaza un grup de la sol, aparent inofensiv. Militarii americani sustin insa ca persoanele ucise in incidentul din 2007 erau inarmate si reprezentau un risc ridicat pentru trupele Statelor Unite.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Imaginile au fost facute publice de site-ul Wikileaks.org, specializat in publicarea de materiale cu continut sensibil. Scenele s-au petrecut in 2007, pe o strada din Bagdad. Atunci, in urma atacului aerian, au fost ucisi si doi jurnalisti, angajati ai agentiei de presa Reuters.

Mai mult, dupa primele focuri, o furgoneta s-a apropiat, iar cei dinauntru au incercat sa ii evacueze pe raniti. Moment in care pilotii de pe elicopterul Apache au tras din nou, ranind si doi copii aflati in masina.

"La inceputul razboiului, soldatii nu dadeau intotdeauna dovada de discernamantul considerat esential in operatiunile de combatere a insurgentei", a incercat o explicatie Michael O'Hanlon, analist Brookings Institution.

De partea lor, oficialitatile americane sustin ca din inregistrare nu se poate spune exact daca jurnalistii ucisi odata cu insurgentii irakieni purtau si arme alaturi de camerele de filmat.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu