marime text:

Haos in Ecuador! Presedintele, atacat cu gaze lacrimogene de POLITISTI!

In Ecuador a fost declarata starea de asediu, dupa ce politia a pornit un razboi deschis cu presedintele tarii, Raffael Correa. Acesta a fost atacat cu gaze lacrimogene de oamenii legii, suparati ca le sunt taiate salariile.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Focuri de arma au rasunat in capitala Quito, unde s-a instalat rapid haosul. Potrivit autoritatilor, doua persoane au murit si alte 40 au fost ranite in violentele de pe strazi.

Violentele s-au declansat atunci cand sute de politisti au iesit pe strazile capitalei Quito, suparati ca noul buget le taie considerabil sporurile salariale si le anuleaza o parte din drepturi. Seful statului n-a reusit sa ii calmeze pe protestatari. A fost atacat cu o grenada lacrimogena si dus la spital, aproape asfixiat. Cladirea a fost rapid inconjurata amenintator de protestatari, in timp ce presedintele lansa mesaje panicate, la televiziunea nationala.

Dupa cateva ore, Correa a fost scos din spital in siguranta, de soldati. "Mi-au infipt un cutit in spate", a declarat Correa despre politistii protestatari, dupa ce a revenit la palatul prezidential, sub protectia armatei.

Pe strazi a continuat haosul. Politistii au blocat aeroporturile, autostrazile, iar zeci de magazine si cateva banci au fost lasate prada jafurilor. Protestatarii au incercat inclusiv sa preia controlul asupra televiziunii. 

Guvernul a declarat starea de urgenta pentru urmatoarelesapte zile si a cerut armatei sa reinstituie linistea pe strazi.

Presedintele Raffael Correa incearca sa impuna un program de austeritate, care sa puna din nou pe picioare finantele publice. Unii membri ai partidului sau se opun reducerilor, insa alti presedinti din regiune, printre care Hugo Chavez si Sebastian Pinera si-au exprimat sustinerea pentru Correa. Extrem de important este si ca seful armatei ecuadoriene si-a exprimat sprjinul pentru presedinte.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu