marime text:

Ghaddafi: "Noi il avem pe Allah de partea noastra, voi il aveti pe Diavol alaturi. Va promitem un razboi lung!"

In timp ce peste nordul Libiei ploua cu rachete lansate de coalitia internationala, inamicul public numarul unu tuna si fulgera in stilul caracteristic. Sfidator, Muammar Ghaddafi a avertizat ca nu-i va lasa niciodata pe "cruciati sa profite de petrolul Libiei", chiar daca tara incepe sa fie plina de cicatrice din cauza bombardamentelor.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.In ultimele ore, Muammar Ghaddafi a intervenit telefonic la televiziunea de stat de doua ori ca sa profereze blesteme impotriva celor pe care ii numeste "teroristi, barbari  si monstri".

Muammar Ghaddafi: "Noi vom fi victoriosi. O sa invingem in numele poporului. Noi il avem pe Allah de partea noastra. Voi il aveti pe Diavol alaturi de voi. Va promitem un razboi lung pentru ca noi avem o rabdare fara limite si o credinta profunda".

Atitudinea sfidatoare a lui Ghaddafi e de neclintit, in ciuda imaginilor cu tancuri si tunuri calcinate, lasate in urma langa Benghazi de bombardamentele aliate.

Pe cand avioanele franceze loveau sambata seara primele tinte, partizani reali ori "pretinsi" ai conducatorului s-au indreptat catre palatul acestuia pentru a forma scuturi umane in jurul colonelului.

De altfel, propaganda libiana a actionat pe mai multe fronturi. Televiziunea de stat s-a grabit sa anunte 48 de morti si peste 150 de raniti. Un bilant, imposibil insa de confirmat din surse independente. Totodata, pe post de represalii, televiziunea a afirmat ca Libia isi inceteaza eforturile de a bloca imigratia clandestina catre Europa.

In lumea reala, si nu cea plasmuita de fantezia lui Ghaddafi, operatiunea militara occidentala a fost insa intampinata cu urale si claxoane in orasele din estul Libiei. Pe de alta parte, civilii innebuniti de spaima de a  fi prinsi intre focuri fug disperati din Benghazi.

In fata capacitatilor militare coplesitoare puse in joc de fortele coalitiei, colonelul Ghaddafi dispune de forte mai degraba limitate. Cu atat mai mult cu cat cele cateva saptamani de insurectie au insemnat dezertari masive din armata, cu tot cu echipamentele din dotare.

Inainte de declansarea revoltelor, Libia dispunea teoretic de 100.000 de militari, artilerie grea, tancuri, avioane de vanatoare si o mica forta navala. In prezent, colonelul poate conta pe maximum 12.000 de oameni, ce-i drept bine antrenati. Exista insa temeri cu privire la stocurile de gaze chimice  pe care Ghaddafi le-ar tine intr-un loc secret in desert.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu