marime text:

Lasat de bombardamente fara aviatie, Gaddafi ataca terestru orasele controlate de rebeli

Aviatia libiana nu mai este o forta combativa! O spun britanicii, dupa a patra noapte de bombardamente. Asta nu l-a impiedicat insa pe Gaddafi sa-si trimita din nou trupele terestre spre Mistra, al treilea oras ca marime din Libia, controlat de rebeli.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Din nou, tinta atacurilor coalitiei pare sa fi fost complexul in care se afla si resedinta lui Gaddafi. Evident, asta l-a intaratat si mai mult pe liderul libian.

Intre timp, bajbaielile la nivel inalt privind transferul comenzii de la americani catre cartierul general NATO il stanjenesc considerabil pe presedintele Barack Obama. Deja congresmenii republicani ii reproseaza ca nu le-a cerut acordul, cand s-a lansat intr-un razboi cu costuri considerabile.

Cifrele nu sunt in favoarea Administratiei Obama. Fiecare racheta Tomahawk trasa impotriva sistemului antiaerian al Libiei costa 1,4 milioane de dolari. Pana acum au fost  trase in jur de 160. In plus, costul mentinerii zonei de interdictie aeriana va fi de pana la 100 de milioane pe saptamana, iar combustibilul necesar fiecarui avion de lupta costa 10.000 de dolari pe ora.

Mai rau, nimeni nu stie cand se va termina totul. In Irak, au fost mentinute doua zone de excludere aeriana timp de peste un deceniu, cu un cost de 1,3 miliarde de dolari anual. Iar in Libia, teritoriul ce trebuie acoperit e de doua ori mai vast.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu