marime text:

Francezii si-au facut calculele: "La Paris, un hot din cinci este roman"

Statistica deloc onoranta pentru noi a fost anuntata cu convingere de ministrul francez de interne, ca o justificare pentru campania de expulzare a romilor. Oficialul a iesit la atac, dupa criticile aduse de Comisia Europeana, Natiunile Unite si Vatican. Iar presedintele Sarkozy ii tine isonul, anuntand printr-un comunicat ca ramane "inflexibil" in politica sa anti-infractionala.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs."Aproape un hot din cinci este roman, iar la Paris pentru unul din patru furturi comise de un minor, este vinovat un minor roman", spune Brice Hortefeux, ministru francez al Afacerilor Interne

Cu alte cuvinte, ce n-a vazut Parisul! Mari si mici, tineri sau batrani, tiganii veniti din Romania reprezinta o amenintare la siguranta statului francez. Ministrul Hortefeux a continuat pe acelasi ton, spunand ca in cazul minorilor, stam si mai prost. Aici, unul din patru furturi ar avea ca autor tot unul de-al nostru. Si, in spiritul echidistantei, seful Internelor de la Paris i-a luat la rost si pe criticii politicii de expulzare a romilor.

Intre timp, autoritatile din Lille au fost nevoite sa "puna frana" procesului de expulzare. S-a intamplat in cazul a sapte persoane, ale caror mandate de expulzare au fost anulate de tribunal, pe motiv ca romii in cauza nu ar fi  tulburat linistea publica, asa cum sustineau autoritatile.

Pe de alta parte, ministrul imigratiei, Eric Besson, a continuat sa pledeze cauza Parisului la Bruxelles. Vicepresedintele Comisiei Europene, Viviane Reding, i-a amintit insa oficialului francez ca, potrivit legislatiei comunitare, expulzarile ar trebui facute individual, nu colectiv si in niciun caz, pe criterii etnice, religioase sau culturale.

Si daca asta ar fi totul. Acum, primarul Romei, Gianni Alemanno, se teme ca romii expulzati din Franta i-ar putea invada orasul si promite, inca o data, sa faca una cu pamantul 200 de tabere de romi de la marginea Cetatii Eterne.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu