marime text:

Dupa modelul egiptean, mii de oameni au iesit pe strazi in Iran, strigand "Moarte dictatorului!"

Iranienii oprimati de un regim obtuz si brutal incearca sa bata fierul cat e cald. Altfel zis, cat este inca treaz interesul pro-democratic al Occidentului, dupa recenta rasturnare a conducerii din Egipt.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Mii de demonstranti au sfidat luni interdictia autoritatilor privind orice adunare publica, iar in Teheran si alte orase au avut loc ciocniri cu fortele de ordine. Cel putin un om a murit, alte zeci au fost raniti, iar arestatii se numara cu sutele.

Cand manifestantii iesiti pe strazi au inceput sa scandeze "Moarte dictatorului!" riposta a fost naprasnica. Fortele de securitate au actionat fie infiltrandu-se in haine civile printre protestatari, fie navalind pe motociclete in multime.

Diaspora iraniana din Statele Unite spera ca e vorba de o resuscitare a "miscarii verzi" izbucnite in 2009, dupa realegerea controversata a lui Mahmoud Ahmadinejad.

Represaliile ordonate impotriva manifestantilor pun in lumina ipocrizia regimului.

Comentatorii se tem insa ca, spre deosebire de Egipt, regimul Ahmadinajed va recurge la brutalitate maxima impotriva demonstrantilor.

O alta mare diferenta consta in mediatizarea miscarii din Iran. Accesul presei straine este ca si inexistent, iar retelele de telefonie si internet au fost deja  sever restrictionate. Tocmai de aceea sansele de reusita sunt infinit mai mici decat in Egipt.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu