marime text:

Dmitri Medvedev acuza serviciile secrete rusesti: "Pura anarhie, neglijenta criminala si greseli de necrezut"

Daca premierul Putin a promis, ca de obicei, lichidarea teroristilor, Medvedev si-a indreptat rechizitoriul mai cu seama impotriva lacunelor de securitate de pe aeroporturile Rusiei.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.In atentatul sinucigas produs luni pe  aeroportul Domodedovo si-au pierdut viata 35 de oameni, intre care opt cetateni straini.

Dupa o explozie infernala, fumul si panica au pus stapanire peste incaperea intesata de oameni. Un moldovean de peste Prut, angajat la aeroport, a fost acolo. Toata viata il vor urmari imaginile.

Oficialii s-au perindat pe la spitalele unde au fost dusi ranitii - desigur, cu echipele de filmat dupa ei. Putin si Medvedev au vorbit cu ranitii si au examinat cu atentie radiografiile. Mesajul tuturor a fost ca teroristii vor fi prinsi.

Intr-un salon ii multumesc cerului ca au ramas in viata doi frati originari din Republica Moldova.

Principalul suspect ramane o femeie kamikaze originara din Daghestan. Poate fi una dintre faimoasele "vaduve negre", gata sa se transforme in bombe umane. Surse din politie spun ca ar fi avut si un complice - un tanar cu trasaturi arabe care, potrivit martorilor, iniantea deflagratiei ar fi strigat:  "Va omor pe toti!"

Este asadar de asteptat ca procedurile de securitate sa fie drastic ajustate.

Scaparile serviciilor de securitate puse la colt de Medvedev sunt cu atat mai grave cu cat, potrivit presei, autoritatile aveau indicii privind iminenta unui atac terorist vizind un aeroport. Nu s-a reusit insa dejucarea lui.
 
Un  motiv serios de ingrijorare il constituie potentialul efect devastator al atacului asupra investitiilor din Rusia. In fapt, bursa  a pierdut 2 procente imediat dupa explozie. De asemenea, rubla, moneda nationala, s-a devalorizat in urma atentatului.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu