marime text:

"Dintr-un oras portuar cu 10.000 de locuitori nu avem niciun semn de viata"

Deocamdata, autoritatile din Japonia au confirmat aproape 2.000 de morti si disparuti. Insa, armata recupereaza sute de cadavre din asezarile de coasta devastate. Peste 125 de replici au urmat dupa marele cutremur si au fost emise din nou alerte de tsunami.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Seismul de vineri a fost de 8.000 de ori mai puternic decat cel produs luna trecuta, in Noua Zeelanda.

"Oricine se afla in apropierea coastei trebuie sa se refugieze in zone inalte, imediat". Zadarnic avertisment.

Orasul Kesenmura: Un zagaz urias parca s-a rupt si puhoaiele au inghitit totul. Masini si barci sunt aruncate incoace si incolo de forta incredibila a torentelor, care acopera in cateva momente parterul cladirilor si primele etaje. Secvente multiplicate in zeci de sate si orase. Crainicii TV enumera, sumbru, zonele afectate.

Si in alte parti ale coastei, imaginile "inainte si dupa" stau marturie pentru amploarea dezastrului.

Rikuzentakada este un alt oras-port transformat intr-un urias maldar de distrugeri, prin care soldatii abia reusesc sa-si croiasca drum. Ici si colo se zareste cate o masina zdrobita intr-un morman de bucati de lemn sau resturi de obiecte de uz casnic.

Doar o partica dintr-o imensa tragedie. Armata a inceput deja sa adune cadavre cu sutele, dar asemenea imagini, transmise in bucla de televiziunile nipone, sugereaza ca bilantul va fi cumplit.

Dupa retragerea apelor, au aparut trenurile inghite vineri de tsunami. Vagoane rasturnate si aruncate departe de sine, probabil sicrie metalice pentru zeci de calatori.

Sinistratii sunt salvati cu toate mijloacele disponibile, dar in multe locuri nu se poate ajunge decat cu elicopterul.

Cativa oameni flutura panze albe si au scris mesajul SOS pe acoperisul unui spital ramas ca o insula in mijlocul apelor.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu