marime text:

Dezastrul aviatic de la Smolensk, rezultatul unui complot al premierilor polonez si rus?

La aproape o saptamana de la accidentul de la Smolensk, care a decapitat elita politica poloneza, concluziile oficiale ale anchetei se lasa asteptate. Presa rusa publica insa franturi de informatii care nu fac decat sa adanceasca si mai mult misterul.
Dezastrul aviatic de la Smolensk, rezultatul unui complot al premierilor polonez si rus?
Astfel, surse apropiate investigatiei sustin ca avionul prezidential polonez a incercat o singura data sa aterizeze si nu de 3-4 ori, cum se afirmase initial. Pe de alta parte, cutiile negre infirma ipoteza ca asupra pilotului s-ar fi facut presiuni sa aterizeze la Smolensk, in ciuda vremii nefavorabile.
 
Intre timp, in Polonia continua controversa privind locul unde trebuie inmormantat cuplul prezidential.
 
Departe de avalansa sentimentelor, anchetatorii intarzie publicarea rezultatelor finale. Apar doar franturi de informatii, sub acoperirea anonimatului.
 
Agentia rusa RIA Novosti citeaza un specialist potrivit caruia pilotii s-au plasat exact pe axul pistei, dar, in ultimul moment, echipajul a apreciat ca aparatul este prost amplasat, a repornit reactoarele si, dintr-un motiv neelucidat, a efectuat un viraj dreapta, incercand sa castige altitudine. N-a mai apucat, pentru ca avionul a acrosat varfurile copacilor si s-a rupt in bucati cand a atins solul.
 
In aceste conditii, ploua cu speculatii. Moscow News titreaza ca tragedia de la Smolensk ar fi de fapt un complot intre premierii Rusiei si Poloniei. Miza ar fi rezervele uriase de gaz ale Poloniei - 1,36 trilioane de metri cubi, a caror exploatare ar fi detronat gigantul rus Gazprom de pe piata europeana. Asa ca Vladimir Putin ar fi dorit eliminarea lui Kaczynski in favoarea unei relatii cu Donald Tusk, "un om pragmatic, gata sa se imprieteneasca''.
 
In fine, alt scenariu, avansat de Radio Polonia este ca procurorii polonezi vor analiza foarte atent o inregistrare de amator de la locul accidentului, in care s-ar auzi impuscaturi in apropierea epavei.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu