marime text:

Descoperire macabra! Groapa comuna plina cu mortii razboiului dintre cartelurile de droguri

Razboiul dintre cartelurile de droguri din Mexic face mult mai multe victime decat se crede. Au nevoie de GROPI COMUNE pentru a-si spala urmele. Luni, 55 de cadavre au fost extrase dintr-o groapa comuna din statul Guerrero, aceasta fiind cea mai importanta descoperire de acest tip din Mexic.
Descoperire macabra! Groapa comuna plina cu mortii razboiului dintre cartelurile de droguri
Groapa comuna a fost descoperita intr-o gura de aerisire a unei mine de peste 100 de metri adancime, in satul turistic Taxco.
 
Pana acum au fost recuperate 55 de cadavre, insa operatiunile de cautare nu s-au incheiat, a declarat un oficial al Parchetului din Guerrero, Albertico Guinto. Doar patru cadavre au putut fi identificate cu certitudine, printre acestea numarandu-se cel al directorului unei inchisori.
 
Autoritatile cred ca groapa a fost folosita de mercenari ai cartelurilor pentru a se debarasa de victimele lor. Identificarea celorlalte 51 de victime ar putea dura intre trei si patru saptamani, potrivit autoritatilor. Cadavrele au fost depuse in aceasta groapa in ultimele sase luni, potrivit estimarilor anchetatorilor.
 
Fortele de ordine continua cautarile in puturile din apropierea minei din Taxco, unde localnicii au semnalat un miros fetid, a precizat Parchetul.
 
Aproximativ 50 de familii s-au prezentat la autoritatile din Guerrero pentru a cere informatii despre cadavrele extrase din aceasta groapa, deoarece se tem ca unele dintre rudele lor disparute in ultimele luni ar putea figura printre acestea, a precizat Albertico Guinto.
 
Statul Guerrero, situat pe malul Oceanului Pacific, este folosit ca zona de tranzit pentru cocaina si heroina importate din America de Sud, care sunt exportate apoi catre Statele Unite ale Americii, primul consumator mondial de stupefiante.
 
Razboiul cartelurilor de droguri a provocat moartea a aproximativ 23.000 de persoane in Mexic de la preluarea presedintiei de catre Felipe Calderon, in pofida mobilizarii a peste 50.000 de militari in intreaga tara.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu