marime text:

Cel putin 39 de persoane au murit si 72 au fost ranite, in urma unui atentat din Irak

Cel putin 39 de persoane au fost ucise si 72 au fost ranite marti, intr-un atentat sinucigas impotriva unui centru de recrutare al politiei din Tikrit, la 160 de kilometri nord de Bagdad, potrivit unui bilant anuntat de politie.
Cel putin 39 de persoane au murit si 72 au fost ranite, in urma unui atentat din Irak
"Treizeci si sapte de recruti si doi politisti au fost ucisi in acest atentat soldat cu 72 de raniti", a declarat un oficial al politiei, sub acoperirea anonimatului.
 
Un bilant precedent provenit din aceeasi sursa mentiona 14 morti si 32 de raniti.
 
"Un kamikaze si-a detonat centura cu explozibili in fata unui centru de recrutare al politiei, in centrul orasului Tikrit", declarase anterior un oficial al politiei locale, sub acoperirea anonimatului, precizand ca atacul a avut loc la ora 10.15 (09.15, ora Romaniei).
 
Acesta este atacul cel mai sangeros din Irak dupa data de 31 octombrie, cand un comando inarmat a luat cu asalt, in timpul unei slujbe, catedrala catolica siriaca din Bagdad, provocand moartea in total a 53 de persoane.
 
Cei cinci membri ai comandoului au murit, la fel ca si sapte membri ai fortelor de securitate. Acest atac a fost revendicat de Statul islamic din Irak, ramura irakiana a retelei al-Qaida.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu