marime text:

Autoritatile japoneze catre populatie: "PLECATI daca aveti unde!"

"Plecati daca aveti unde", este mesajul clar dat de autoritatile japoneze locuitorilor din preajma centralei nucleare de la Fukushima. Marti noapte nivelul radiatilor din zona a crescut la cote alarmante, dupa ce din reactorul 3 s-au degajat vapori toxici.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.In plus, inca un incendiu a izbucnit la un alt reactor. Acum, expertii se tem ca barele de uraniu de acolo sunt pe cale sa se topeasca si sa elibereze si mai multe particule radioactive in atmosfera. Oricum, deja recunosc ca oricine e pe aproape este in pericol.

Imediat dupa scurgerea de vapori din reactorul 3 s-au inregistrat cresteri alarmante ale nivelui de radiatii - aproape de zece ori fata de valorile normale.

Ca si cum nu era de ajuns, a urmat un incendiu la reactorul 4. Al doilea in doua zile. In consecinta, autoritatile au apelat la elicopterele armatei. Militarii au incercat sa arunce apa asupra reactoarelor pentru a le mentine la o temperatura cat mai scazuta, dar au renuntat pentru ca nu s-au putut apropia de centrala din cauza radiatiilor.

Autoritatile le-au cerut oamenilor care locuiesc in apropiere sa ramana inchisi in case, sau mai bine, sa paraseasca zona.

Japonezii se tem, dar nicaieri nu vezi scene de panica. Asteapta rabdatori in locurile special amenajate unde se masoara nivelul de radiatii. Multi au copii in brate sau animale de companie.

De sambata, de cand exploziile si incendiile s-au succedat la 4 dintre cele 6 reactoare de la centrala Fukushima, autoritatile s-au si gandit la primele masuri pentru protectia populatiei.

Daca japonezii nu pot decat sa indure haosul pe care il traiesc, strainii din Japonia, inclusiv multi romani, fac tot ce pot ca sa paraseasca arhipelagul.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu