marime text:

Au ramas ramasite umane in locul unde s-a prabusit avionul presedintelui polonez?!

Procurorul militar sef din Polonia, Krzysztof Parulski, s-a declarat joi "profund convins" ca ramasite umane s-ar putea afla inca la locul prabusirii avionului presedintelui Lech Kaczynski, la 10 aprilie, in vestul Rusiei, relateaza AFP.
Au ramas ramasite umane in locul unde s-a prabusit avionul presedintelui polonez?!
"Suntem profund convinsi ca ramasite ale victimelor catastrofei, pe care am vrea sa le strangem cu toata grija, se pot afla in continuare pe acest teren", a declarat procurorul militar.
 
Parulski a anuntat de asemenea ca un grup de experti, insotit de un procuror, urmeaza sa mearga inainte de sfarsitul lunii la locul catastrofei, pentru ua pregati sosirea arheologilor polonezi care vor inspecta zona, unde au murit presedintele Lech Kaczynski, sotia sa si alte 94 de persoane.
 
Procurorul si-a exprimat speranta ca Moscova va autoriza arheologii sa isi inceapa activitatea inainte de sfarsitul anului.
Varsovia a ridicat de cateva zile tonul la autoritatile ruse, criticand in special conditiile de protejare a resturilor avionului prezidential, care se afla la aeroportul din Smolensk.
 
Ministrul polonez al Justitiei, Krzysztof Kwiatkowski, a cerut miercuri Rusiei restituirea epavei avionului in cel mai scurt termen.
 
"Asteptam, in cel mai scurt timp, restituirea resturilor avionului. Conform legislatiei internationale, statul polonez este proprietarul avionului si a ceea ce ramane din acesta dupa o catastrofa", a declarat el, intr-o conferinta de presa.
 
Sursa: Mediafax

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu