marime text:

Au fost gasiti vinovatii pentru catastrofa de la Bhopal, unde au murit mii de oameni

Opt persoane au fost gasite vinovate luni pentru moartea a mii de persoane dupa mai bine de 25 de ani de procese. Sunt autorii morali ai celui mai mare accident din industria mondiala, petrecut la Bhopal, in India, in anul 1984. Legislatia indiana a facut ca pedeapsa celor opt sa fie doar de doi ani!
Au fost gasiti vinovatii pentru catastrofa de la Bhopal, unde au murit mii de oameni

Atunci, o scurgere de gaz toxic a provocat moartea a mii de persoane. Warren Anderson, care in perioada respectiva era presedintele uzinei de pesticide Union Carbide, de unde s-a scurs gazul mortal, figureaza printre vinovati.

"Opt persoane au fost declarate vinovate", a afirmat Mohan P. Tiwari, magistratul cu rangul cel mai inalt al Tribunalului din Bhopal.
 
In dimineata de 3 decembrie 1984, un nor de gaz s-a ridicat deasupra uzinei americane de pesticide Union Carbide, provocand moartea aproape instantanee a mii de persoane. Alte cateva zeci de mii au murit ori s-au imbolnavit in anii urmatori.
 
Cei opt ar fi trebuit sa petreaca macar 10 ani in spatele gratiilor, dar un paragraf introdus in legislatia din India in 1996 limiteaza pedeapsa pentru uciderea din neglijenta la doar 2 ani.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu