marime text:

Atentat terorist pe aeroportul din Moscova - 35 de oameni au murit

Moscova isi revine din soc dupa cumplitul atac terorist care a indoliat-o. Cel putin 35 oameni au murit si alti 152 au fost raniti in atentatul sinucigas comis la terminalul de sosiri internationale, pe aeroportul moscovit Domodedovo.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Toate garile si aeroporturile din tara sunt in stare de alerta. Responsabilii au anuntat masuri sporite de securitate pe toate aeroporturile din tara.

Teroarea s-a instaurat la ora locala 16.32, 15.32 ora Bucurestiului. O explozie s-a produs in zona de sosiri internationale a aeroportului, in care se aflau sute de oameni.

Imediat, toata lumea s-a gandit la un atentat terorist, dar autoritatile nu se grabesc sa confirme aceasta ipoteza.

Surse neoficiale spun ca atentatul fusese planuit sa se produca la bordul unei curse, dar ceva n-a mers si explozia s-a declansat dupa ce teroristul sau teroristii coborasera din avion.

Printre morti s-ar fi gasit trupul celui banuit ca a declansat explozia, un barbat cu varsta de aproximativ 30 de ani, cu trasaturi arabe. Bomba a avut echivalentul a 5-10 kg de trinitrotoluen.

Se pare ca angajatii aerportului au daramat un zid de caramida pentru a permite oamenilor sa paraseasca zona dezastrului. Suflul deflagratiei a fost atat de violent incat a daramat tavanul unei cafenele situate la 100 de metri de zona zborurilor internationale.

Un britanic, un francez si un italian s-ar afla printre morti, iar o actrita slovaca a fost ranita. Ministerul Roman de Externe nu are informatii ca printre victime s-ar afla romani.

Surse din politie spun ca autoritatile fusesera avertizate ca un atentat intr-unul din aeroporturile Moscovei este iminent. De altfel, nu e prima data cand se intampla.

Presedintele Dmitri Medvedev a asigurat ca vinovatii  vor fi identificati si pedepsiti.

Cel mai sangeros atac produs la Moscova a avut loc in martie 2010, cand doua femei originare din regiunea Daghestan s-au detonat in metrou ucigand 40 de oameni.

De ani de zile Kremlinul poarta o campanie dura pentru inabusirea insurgentei islamiste din Caucazul de Nord, majoritar musulman, iar rebelii au amenintat in repetate randuri ca vor muta razboiul in inima Rusiei.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu