marime text:

Atentat cu bomba artizanala intr-o biserica din Ucraina! Noua persoane au fost ranite

O bomba artizanala a explodat miercuri intr-o biserica ortodoxa din estul Ucrainei, potrivit serviciilor de securitate, explozia survenind intr-o cladire aflata in subordinea Patriarhiei Moscovei, in ultima zi a vizitei in aceasta tara a patriarhului rus Kirill.
Atentat cu bomba artizanala intr-o biserica din Ucraina! Noua persoane au fost ranite
Deflagratia care s-a produs in aceasta biserica din Zaporijia la ora 16.39 (16.39, ora Romaniei) s-a soldat cu noua raniti, dintre care unul grav. "A fost vorba despre un dispozitiv exploziv artizanal", a adaugat purtatoarea de cuvant a serviciilor de securitate (SBU), Marina Ostapenko, fara a face alte precizari.

"O femeie a fost ranita grav la picioare", a declarat, la randul sau, purtatorul de cuvant al reprezentantei regionale a Ministerului de Interne, Oleksandr Volkodav. El nu a putut confirma prezenta dispozitivului exploziv si a refuzat sa faca orice comentariu privind cauzele acestei explozii.
 
"Un grup de anchetatori lucreaza la fata locului", s-a limitat el sa spuna. Explozia nu a provocat pagube majore in lacasul de cult, potrivit unui comunicat al politiei.
 
Un oficial al Bisericii a precizat, la randul sau, pentru o publicatie online locala, ca un colet-capcana a explodat. "Un pachet se gasea in apropiere de intrarea in biserica, nimeni nu era atent si el a explodat", a spus oficialul.

Cladirea afectata apartine Bisericii ortodoxe ucrainene, aflata in subordinea Patriarhiei Moscovei. Aceasta din urma este activa in Ucraina alaturi de doua confesiuni ortodoxe disidente si mentine relatii tensionate cu acestea.
 
Explozia a survenit in ultima zi a vizitei in Ucraina a patriarhului rus Kirill, denuntata ca o atingere la suveranitatea Kievului de catre influenta Biserica ortodoxa disidenta si marcata de manifestatii ale nationalistilor ucraineni.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu