marime text:

Asasinarea lui Lincoln - probabil cea mai bizara coincidenta din istoria Americii

Ucis de un actor in timpul unei piese de teatru, Abraham Lincoln a devenit primul presedinte american asasinat. Putina lume stie insa de o coincidenta uimitoare legata de aceasta moarte.
Asasinarea lui Lincoln - probabil cea mai bizara coincidenta din istoria Americii

In ziua de azi, Edwin Booth este cunoscut doar drept fratele asasinului John Wilkes Booth, dar candva era vazut drept cel mai mare actor din istoria americii. Conationalii sai l-au adorat, i-au catalogat prestatiile drept "mitice" si i-au facut chiar si statuie in centrul New York-ului.

Faimos ca George Clooney, dorit de femei ca Johnny Depp si cu o figura ce seamana dubios de mult cu cea a lui Robert De Niro. Asa era Edwin Booth in a doua jumatate a secolului al 19-lea.

De parca nu era suficient talentul sau, Booth a impresionat si printr-un gest eroic. Un tanar prins intr-o imbulzeala pe peron a fost aproape sa cada in fata trenului. A fost insa prins de guler si tras in ultima clipa chiar de catre marele actor. Edwin avea sa afle abia la cateva zile distanta ca tanarul pe care l-a salvat se numea Robert Lincoln si era FIUL PRESEDINTELUI AMERICAN.

Cateva luni mai tarziu, fratele lui Edwin, John Wilkes avea sa-l asasineze pe Abraham Lincoln intr-un gest bazat pe motive politice legate de pierderea de catre sudisti a Razboiului Civil American.

 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Galerie foto
Scrie un comentariu