marime text:

14.600 - ultimul bilant al mortilor si disparutilor din Japonia

Bilantul oficial al mortilor si disparutilor in Japonia a ajuns la 14.600. In plus, un nou cutremur de magnitudinea 6,5 s-a produs joi in Pacific, ingrozind pe toata lumea.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.In fata amenintarii unei catastrofe nucleare, cele mai multe ambasade le-au recomandat cetatenilor lor sa se indeparteze cat mai mult de zona de risc. Dar si asta e discutabil pentru ca americanii considera periculoasa o arie de 80 de kilometri in jurul centralei la Fukushima, mult mai mare decat au stabilit autoritatile nipone.

"Nu ne-au anuntat cand a fost explozia la primul reactor. Am aflat de la televizor. Guvernul nu ne spune nimic, suntem izolati, ne lasa aici sa murim" - sunt cuvintele primarului unui oras aflat la mai putin de 20 de kilometri de centrala nucleara de la Fukushima, adica in interiorul zonei de pericol maxim. Acolo se afla inca oameni uitati, abandonati, fara provizii. La spitalul din oras personalul medical a ales sa ramana cu pacientii.

La Tokyo, oamenii privesc ingrijorati pe marile ecrane din strada derularea dramei de la Fukushima.

Nici oamenii aflati departe de zona periculoasa nu se simt in siguranta. Cei evacuati trebuie sa treaca pe la detectoarele de radiatii.  450.000 de oameni stau in adaposturi temporare, si, de multe ori, n-au suficiente alimente sau materiale de prima necesitate. Gandul ca guvernul nu le spune adevarul ii doare cel mai tare.

Zeci de trupuri fara viata zac in morga improvizata intr-o sala de sport din prefectura Miyagi. Sunt doar cateva dintre miile de victime.

Odata cu inrautatirea vremii se sting si cele mai firave sperante ca ar mai putea fi gasiti supravietuitori.

Criza continua sa afecteze si pietele financiare. Principalul indice bursier nipon a pierdut 3,6 procente dupa primele tranzactii ale zilei.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu