marime text:

11 morti intr-o inchisoare din Mexic, dupa o bataie intre detinuti

Cel putin 11 barbati au murit marti in urma unei batai intre prizonieri, la un centru penitenciar din orasul Gomez Palacio, din nordul Mexicului, au declarat serviciile judiciare din statul Durango, citate de AFP.
11 morti intr-o inchisoare din Mexic, dupa o bataie intre detinuti

"O bataie a avut loc in interiorul inchisorii, provocand moartea a 11 persoane, toti barbati", a declarat Alejandro Moreno, viceprocuror al statului.

El a precizat ca nu se putea inca stabili numarul ranitilor, nici motivul bataii.

Inchisoarea din Gomez Palacio s-a aflat in centrul unui scandal in iulie, cand mai multi gardieni au fost acuzati ca au eliberat prizonieri, pentru a le permite sa comita crime, ca represalii la traficul de droguri.

Potrivit Parchetului din Durango, cel putin trei masacre care au avut loc in orase vecine, cu un bilant de 35 de morti, au fost comise de prizonierii de la Gomez Palacio.

Este foarte cunoscut faptul ca inchisoarile mexicane sunt supraaglomerate. Aici au loc confruntari sangeroase si de asemenea evadari in masa. Luna trecuta, 151 de prizonieri au evadat dintr-o inchisoare din Nuevo Laredo, de la frontiera din nordul tarii.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu