marime text:

1 an de inchisoare pentru cei care raspandesc informatii nefondate despre riscurile radioactive

Cei care stau in tarile cu iesire la Pacific sunt deja in garda, la gandul ca in curand, pe cerul Japoniei, s-ar putea vedea ciuperca atomica. Angoasa este atat de coplesitoare, incat in Coreea de Sud, autoritatile au avertizat ca toti cei care raspandesc informatii nefondate despre riscurile radioactive pot lua 1 an de inchisoare.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Americanii, in schimb, isi fac stocuri de pastile si de alimente. Totul depinde de cum bate vantul, insista fizicienii si meteorologii.

Cei mai ingrijorati sunt americanii din zonele de coasta. Au luat cu asalt farmaciile si aproape ca au epuizat stocurile de pastile cu iod, recomandate de medici doar in caz de radiatii.

Pe cat posibil, expertii incearca sa linisteasca masele tot mai agitate. Chiar si presedintele Obama a tinut sa iasa public. Cu alte cuvinte, singurii americani expusi riscului sunt militarii care participa la operatiunile umanitare, mai ales in momentele in care s-a atins varful de radiatii.

Si totusi, directorul adjunct al Serviciului de meteorologie din Franta a declarat ca particulele radioactive au nevoie de zece zile pentru a face ocolului pamantului. Cu alte cuvinte, vor ajunge si deasupra Europei. Alte voci autorizate spun insa apasat ca riscul depinde decisiv de circulatia curentilor de aer.

Asa cum se prezinta acum situatia meteo, vantul bate din nord-est si se deplaseaza deasupra Pacificului cu viteza relativ scazuta. Prognoza pe urmatoarele 14 de ore indica faptul ca particulele nu vor atinge coasta Statelor Unite.

Totusi, chiar si in cea mai rea varianta, multi atrag atentia asupra unor diferente cruciale fata de dezstrul de la Cernobil.

Indiferent de consecintele finale, guvernele din toata lumea sunt nevoite sa reconsidere masurile de siguranta nucleara. Inclusiv autoritatile de la Bucuresti.

Comisarul European pentru energie a cerut efectuarea unor asa-numite teste de stres. Adica analize suplimentare la instalatiile nucleare, pentru a se evita evenimente care nu au fost luate in calcul in momentul constructiei. Cum ar fi un cutremur si o inundatie in acelasi timp.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu