marime text:

Vrei sa pleci la munca in strainatate? Afla ce trebuie sa faci ca sa nu iei teapa!

Disperati ca nu-si gasesc de lucru, tot mai multi romani vor sa plece din tara, ca sa-si castige painea. In ultimii trei ani, numarul lor a crescut cu 50%. Cand aud de-o slujba, multi dintre ei se reped sa semneze contractul, fara sa-l citeasca. Si descopera ca au fost pacaliti.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Maria Nagy a fost pacalita de o firma de plasare a fortei de munca. Patronul i-a promis un post in Germania, la cules de ceapa, unde ar fi putut sa castige 1.000 de euro pe luna. I-a cerut insa 100 de euro pentru transport, dupa care a disparut.

Altii descopera minciunile abia cand ajung la fata locului.

Anul acesta, politistii au finalizat 200 de dosare penale deschise impotriva firmelor de recrutare. Cele mai multe nereguli s-au inregistrat in Cipru, Germania si Polonia.

Abia dupa ce ajungeau la destinatie, romanii descopereau ca firma care trebuia sa ii angajeze habar nu avea de ei. Altii erau primiti la lucru, dar pe cu totul alt post decat cel promis in tara.

Ca sa evitati astfel de situatii, specialistii va sfatuiesc sa cereti sa vi se opreasca bani din primul salariu si nu sa platiti inainte. Verificati firma la Inspectoratul de Munca si cititi cu atentie contractele. Multi se obliga doar sa va consilieze in gasirea unui post, nu sa il si gaseasca.

O alta solutie ar fi sa cautati de lucru pe site-ul Eures, un serviciu pus la dispozitie de Comisia europeana, care ofera in aceste moment 900.000 de locuri de munca in 31 de tari din Europa.

Peste 1.000 de romani au plecat prin Eures anul acesta la munca in strainatate. Cei mai multi au avut contracte de cateva luni, pentru slujbe unde nu erau cerute studii superioare.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu