marime text:

Santaj de UN MILION de euro - imi dai banii, sau ii trimit familiei inregistrari compromitatoare cu tine?

Administratorul firmei EDM a fost trimis in judecata de DNA, dupa ce a fost prins in flagrant delict primind bani de la directorul unei societati comerciale cu capital de stat, care l-a acuzat ca i-a cerut aproape UN MILION DE EURO pentru a nu divulga anumite informatii despre acesta.
Santaj de UN MILION de euro - imi dai banii, sau ii trimit familiei inregistrari compromitatoare cu tine?

Tonea Chiriac, administrator al societatii EDM, este acuzat de santaj.

Procurorii DNA au stabilit ca in perioada august 2008 - aprilie 2010, Chiriac ar fi constrans o persoana cu functie de decizie in cadrul unei societati comerciale cu capital de stat, care este si denuntator in cauza, sa-i dea suma totala de 910.000 de euro, bani pe care inculpatul i-a obtinut in mod injust.

Tonea Chiriac l-a amenintat pe directorul in cauza ca va face cunoscute anumite fapte reale sau imaginare ale acestuia. A spus ca ii va contacta familia, organe cu atributii de cercetare penala ale statului si persoanelor cu pozitie ierarhic superioara in cadrul institutiei in care acesta isi desfasoara activitatea si le va pune la dispozitie inregistrari compromitatoare de natura personala ori privind implicarea sa in comiterea unor fapte de natura penala.

In schimbul remiterii uneia din transele solicitate de Chiriac, in cuantum de 400.000 euro, denuntatorul ar fi urmat sa primeasca materialele compromitatoare.
 
In 1 iunie, Chiriac a fost prins in flagrant delict in timp ce primea de la denuntator 30.000 de euro, reprezentand o parte din suma totala solicitata, banii fiind gasiti asupra sa. A doua zi, procurorii anticoruptie l-au retinut pe acesta pentru de 24 de ore, iar in 3 iunie, Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti a emis un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui.
 
Denuntatorul s-a constituit parte civila in proces cu suma de 910.000 euro, insa procurorii anticoruptie nu au gasit bunuri in proprietatea lui Chiriac care sa poata fi indisponibilizate pentru recuperarea banilor.
 
Dosarul a fost trimis pentru judecata la Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu