marime text:

Romania trimite militari in zona de conflict din Libia, dar nu va ataca pozitiile militare

Romania trimite militari in zona de conflict din Libia. Fregata Ferdinand, vedeta flotei noastre maritime, 205 soldati si doi ofiteri de stat major, participa la embargoul hotarat de NATO, pentru a opri alimentarea cu echipamente de lupta a armatei lui Ghaddafi.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Lucrurile sunt departe de a fi simple. In timp ce coalitia bombardeaza Tripoli cu acceptul ONU, iar NATO impune blocada pentru arme, pana la aceasta ora nu s-a pus problema trimiterii unor trupe terestre.

Oficial, Romania se implica in instituirea embargoului in ceea ce priveste vanzarea de armament catre Libia, nu in atacarea pozitiilor militare ale tarii nord africane. Este decizia pe care Consiliul Suprem de Aparare a tarii a luat-o la cererea NATO.   
Cu anuntul de la Cotroceni se schimba radical pozitia Romaniei in conflictul din Libia. Asta dupa ce, saptamana trecuta, Traian Basescu a declarat in Consiliul European ca se opune unei interventii militare in Libia, tara noastra fiind singura cu acest punct de vedere.

Discutiile s-au mutat acum in Consiliul de Securtiate NATO. Si aici parerile au fost impartite. Unele tari au adoptat o pozitie mai temperata, in timp ce altele vor razboi.

Si Rusia, care a criticat actiunile coalitiei de bombardare a Libiei, are deja o pozitie contradictorie.

Analistii sunt de parere ca Libia este doar un episod in acest confict si ca actiunile coalitiei s-ar putea extinde catre Siria.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu